Yari Verschaeren beleefde twee primeurs tegen Italië en kroonde zich tot jongste doelpuntenmaker ooit van het toernooi

Hannes Van Gael Manuel Gonzalez
Hannes Van Gael en Manuel Gonzalez vanuit Reggio Emilia
| 3 reacties
Yari Verschaeren beleefde twee primeurs tegen Italië en kroonde zich tot jongste doelpuntenmaker ooit van het toernooi

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het droomseizoen van Yari Verschaeren zat er na de match tegen Italië op, maar niet voordat hij nog even twee primeurs kon meepikken. Hij pakte zijn eerste gele kaart en scoorde zijn eerste EK-goal, waardoor hij ook de jongste doelpuntenmaker ooit werd op het EK.

Doorbreken in het eerste team van Anderlecht en als 17-jarige geselecteerd worden voor het EK U21. Wat een droomseizoen en wat een manier om je op het Europese toneel voor te stellen.

De 2-1 was dan misschien alleen maar voor de geschiedenisboeken, de goal mocht er echt wel zijn.  "Het was zeker een van de mooiste die ik al gemaakt heb. Ik denk dat ik hem er mooi indraai", reageerde hij bescheiden.

Het was uiteraard Verschaerens eerste EK-goal, maar het maakte van hem ook de jongste doelpuntenmaker ooit op een EK voor beloften. Zijn tweede primeur was iets minder leuk. Hij pakte namelijk de eerste gele kaart uit zijn carrière.

"Ik weet niet wat er gebeurde. Ik wou de bal aannemen en blijkbaar was mijn voet een beetje te hoog", reageerde hij wat verwonderd. "Ik had niet de intentie om mijn tegenstander pijn te doen. Terecht? Nee", was hij vastberaden. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

UEFA Kampioenschap O21

Nieuwste reacties