Spanje wint het EK U21 na zenuwslopende slotfase

Simon Wauters
| 2 reacties

Spanje heeft zich zondagavond tot Europees kampioen gekroond bij de beloften. De Spanjaarden klopten Duitsland in de finale.

Spanje was al na zeven minuten op voorsprong gekomen. Fabian Ruiz (Napoli) haalde heerlijk uit van op zo’n twintig meter.

Duitsland groeide in de wedstrijd en kreeg een aantal goede mogelijkheden, maar op slag van rust was Pablo Fornals dicht bij de 2-0. Fornals ruilt deze zomer trouwens Villareal voor West Ham, dat 28 miljoen euro betaalt.

Ook na de pauze was Duitsland baas, maar creëerde het te weinig kansen. Het waren de Spanjaarden die de score verdubbelden tegen de gang van het spel in. Daniel Olmo scoorde nadat de Duitse doelman een schot van –opnieuw- Ruiz niet kon klemmen.

Duitsland zette alles op alles en Spanje kwam een paar keer dicht bij de 3-0. Na 88 minuten viel echter de 2-1. Nadiem Amiri (Hoffenheim) scoorde met een gelukje. Duitsland drong aan en dwong nog een hoekschop af, maar de Duitse torens kwamen niet meer tot scoren.

Voor Spanje is het al de vijfde Europese titel bij de beloften. In de groepsfase won Spanje met 2-1 van de Jonge Duivels. Het winnende doelpunt viel toen pas in minuut 89.