Interview Benjamin Lambot is klaar voor een nieuwe uitdaging: "Op mijn 32ste had ik nog altijd het niveau om in 1A te spelen"

Arjen T'Sjoen
| 2 reacties
Benjamin Lambot is klaar voor een nieuwe uitdaging: "Op mijn 32ste had ik nog altijd het niveau om in 1A te spelen"
Foto: © photonews

De 32-jarige centrale verdediger Benjamin Lambot kreeg geen contractverlenging bij Cercle Brugge. Hij gaat nu op zoek naar een nieuwe uitdaging.

In 2015 haalde Cercle Brugge Benjamin Lambot binnen. Hij werd al snel een echte leider bij Groen-Zwart. De kapitein was een van de belangrijkste schakels tijdens het promotiejaar en was ook vorig seizoen een erg nuttige kracht.

"Ons laatste seizoen kende een uitstekende start, maar een pijnlijk einde", vertelt Lambot. "In de winter hadden we ons doel eigenlijk al bereikt. We gingen nog wel op een prachtige manier winnen op het veld van Racing Genk, maar daarna haalden we ons niveau niet meer. We hadden geen verdere doelstellingen en er was gewoon te weinig ambitie op het eind."

Hoe ziet Lambot nu zijn toekomst? "Ik zou erg graag in België blijven, maar ik sta ook open voor andere projecten. Ik heb bewezen dat ik het profvoetbal nog steeds aankan, een nieuw avontuur in 1B schrikt mij ook zeker niet af."

De speler verwacht snel duidelijkheid over zijn toekomst: "Ik wanhoop absoluut niet. Ik denk dat Operatie Propere Handen ook voor heel wat vertragingen zorgt op de transfermarkt. Wanneer daar duidelijkheid is, zal een transfer bespreken veel makkelijker worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties