Moeskroen kampioen? "Hun ambitie is duidelijk veranderd"
Nils Wens
| 3 reacties

Moeskroen kampioen? Er is een duidelijke verandering qua mentaliteit bij de ploeg

Moeskroen kampioen? "Hun ambitie is duidelijk veranderd"

Moeskroen staat voorlopig op het podium. Belangrijk? Niet na drie dagen, natuurlijk. Maar wat ons opvalt is het verschil qua mentaliteit in vergelijking met vorig seizoen.

Dit Moeskroen lijkt niet te willen vechten tegen degradatie. Na een aantal seizoenen te moeten overleven in de Jupiler Pro League door enkele mirakels Is Moeskroen nu aan een sterke periode bezig. Op het einde van vorig seizoen waren ze sterk en die lijn trekken ze nu gewoon door.

Play-off 1? 

"Ik denk dat we deze mentaliteit hebben gekregen na het einde van vorig seizoen," zei Benjamin Van Durmen na de wedstrijd van dit weekend. "We willen hoger mikken dan vroeger. Ik zeg niet wat ons doel is, we bekijken het match na match, maar Moeskroen wil niet meer tevreden zijn met een plaats in de onderste regionen." Iedereen heeft dit goed begrepen: de doelstelling is play-off 1.

"Moeskroen lijkt me een team dat kan mikken op de top 6", glimlachte Marko Bakic. "Ik weet niet wat er voor mijn aankomst gebeurde, maar sinds ik hier ben, voel ik me zo." Is het nog altijd het Bernd Storck effect.... of is het dankzij Bernd Hollerbach?

"Het verschil tussen die twee? Hun achternaam", lacht Bakic. "Nee, ze zijn duidelijk anders in het spel, maar de mentaliteit is hetzelfde. Ze willen winnen. Bernd Hollerbach is een harde werker, hij vraagt veel en het helpt de spelers om zich te verbeteren. Ik hoop dat hij net zo gelukkig is met ons als wij met hem."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties