Naast AA Gent en Antwerp voetballen er nog Belgen voor een plek in de Europa League: Een overzicht

Arjen T'Sjoen
| 0 reacties
Naast AA Gent en Antwerp voetballen er nog Belgen voor een plek in de Europa League: Een overzicht
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanavond staan de laatste wedstrijden in de derde voorronde van de Europa League op het programma. AA Gent neemt het thuis op tegen AEK Larnaca en Antwerp gaat op bezoek bij Viktoria Pilzen, verder komen er nog heel wat Belgen in actie: een overzicht.

Op dinsdag en woensdag werden de eerste wedstrijden van de derde voorronde al afgewerkt. Het Luxemburgse F91 Dudelange ging dinsdag op bezoek bij het Estse Nomme Kalju FC. 

Uit de heenwedstrijd nam Dudelange een comfortabele 3-1 voorsprong mee en ook in Estland werd er met 0-1 gewonnen. Er stonden over die twee wedstrijden heel wat Belgen in de ploeg van coach Emilio Ferrera. Zo stonden rechtsback Mohamed Bouchouari (jeugdproduct Anderlecht), Antoine Bernier (uitgeleend door Antwerp), Charles Morren (ex-Union) aan de aftrap. Ilias Moutha-Sebtaoui (ex-Manchester United en Anderlecht), Kobe Cools (ex-Anderlecht en RWDM), Thibaut Lesquoy (ex-Virton) en Sabir Bougrine (ex-Lierse) zaten op de bank. 

Wolverhampton neemt het donderdagavond thuis op tegen het Armeense Pyunik Erewan. The Wolves wonnen in Armenië met 0-4 en kunnen in de thuiswedstrijd experimenteren. In de heenwedstrijd stond Leander Dendoncker 90 minuten tussen de lijnen, het zou kunnen dat hij vanavond wat rust krijgt. 

Ook bij AZ loopt er met Stijn Wuytens een Belg rond. Op het veld van het Oekraïense FK Mariupol eindigde de wedstrijd op een 0-0 gelijkspel. AZ Alkmaar zal in Nederland de kwalificatie voor de laatste voorronde -tegen eventueel Antwerp- moeten veilig stellen.

RC Strasbourg won de heenwedstrijd op bezoek bij het Bulgaarse Lokomotiv Plovdiv met 0-1 dankzij een kopbaldoelpunt van ex-Buffalo Stefan Mitrovic. Onder de lat bij de Fransen staat er nog een ex-Buffalo met Matz Sels. De doelman begint aan zijn tweede seizoen als basisspeler in de Ligue 1.

Net zoals de andere Belgen heeft ook Viktor Klonaridis een prima uitgangspositie te pakken met AEK Athene. De Grieken wonnen met 0-2 op bezoek bij CS U Craiova en krijgen nu de kans om het thuis af te maken. Klonaridis kreeg zijn opleiding bij het Franse Lille en speelde een korte periode op uitleenbasis bij Moeskroen.

Verder staat ook het Noorse FK Molde er prima voor. Het versloeg Aris Thessaloniki thuis met 3-0. Bij Molde staat Alex Craninx tussen de palen. De 23-jarige Belg speelde jarenlang in de jeugdopleiding van Real Madrid en maakte via een ommetje naar Sparta Rotterdam en Cartagena de overstap naar Noorwegen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties