Paul Onuachu wordt de nieuwe spits van Racing Genk: Wat voor type speler is hij?
Nils Wens
| 12 reacties

Een analyse van Paul Onuachu, de nieuwe spits van Racing Genk

Paul Onuachu wordt de nieuwe spits van Racing Genk: Wat voor type speler is hij?
Foto: © photonews

Racing Genk heeft zo goed als zeker een nieuwe spits beet. De Belgische topclub haalt Paul Onuachu weg bij FC Midtjylland. De Deense club wilde eerst 12 miljoen euro, maar Racing Genk zou uiteindelijk 6 miljoen euro plus bonussen betalen voor de grote spits.

Paul Onuachu speelt al zijn hele carrière in Denemarken. De 25-jarige Nigeriaan speelt al sinds 2012 voor FC Midtjylland, maar in het seizoen 2014/2015 werd hij even uitgeleend aan de Deense tweedeklasser Vejle Boldklub. Daar deed hij het uitstekend met 5 doelpunten in 13 matchen.

Zijn statistieken bij FC Midtjylland zijn ook meer dan behoorlijk. Zo speelde hij al 182 matchen voor de Deense topclub en daarin scoorde hij 79 doelpunten en gaf hij ook nog eens 24 assists. Met zo'n statistieken wil iedere spits wel thuiskomen. 

Zijn opvallendste doelpunt was misschien wel in de Europa League van 2016. Hij scoorde toen de 2-1 tegen Manchester United. Deze match wonnen de Denen ook met 2-1. Manchester United-doelman Romero werd verschalkt in de korte hoek. 

Sterke punten

Onuachu is met zijn 2m01 een grote bonkige spits. Je zet hem niet zomaar van de bal en je zal ook niet snel een kopbalduel van hem winnen. De centrale verdedigers zijn dus gewaarschuwd. Toch is hij zeer snel voor zijn lengte en heeft hij nog een goede dribbel in de voeten. Ook zijn balcontroles zijn meer dan oké.

Samatta

De kans is vrij groot dat Onuachu gehaald is om Samatta te vervangen. Er wordt verwacht dat de Tanzaniaan nog voor eind augustus zal vertrekken bij de Belgische topclub. Met Onuachu hebben ze wel een meer dan degelijke vervanger gehaald. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties