Succesformule wordt bij Genk weer bovengehaald: "Zoals Strupar-Oulare en Koller-Radzinski"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 17 reacties

Aimé Anthuenis ziet het klikken tussen Paul Onuachu en Ally Samatta

Succesformule wordt bij Genk weer bovengehaald: "Zoals Strupar-Oulare en Koller-Radzinski"
Foto: © photonews

Genk heeft wel al een paar goeie spitsenduo's gehad. Maar de maatstaf blijft nog steeds Strupar-Oulare, het koppel dat Aimé Anthuenis in het kampioenenjaar introduceerde. Hij denkt dat Samatta-Onuachu even dodelijk kunnen worden.

De 2m01 lange Onuachu heeft Genk al punten opgeleverd. "Duidelijk een spits waarmee je als tegenstrever je handen vol hebt”, aldus Aimé Anthuenis in HBvL. “Ik verwacht dat Mazzu hem steeds vaker zal gebruiken. Ook al omdat ik Samatta nog gevaarlijker vind met een sterke spits naast hem. Samatta beweegt veel en slim, niet veel ploegen zullen man op man durven spelen tegen zo'n koppel. Zo dwing je de tegenstrever achteruit en neem je de druk weg op je eigen defensie."

Anthuenis is fan van een grote spits naast een snelle, wendbare aanvaller. "Het wordt zaak om het duo Samatta-Onuachu op mekaar af te stemmen op training. Het lijkt goed te klikken tussen hen, dat helpt altijd. Dat ondervond ik met Koller-Radzinski, die ook naast het veld goed met mekaar opschoten. Met Oulare en Strupar hadden we een maand of twee werk, ook al door de lastige communicatie. Maar één keer de trein vertrokken was…"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties