Verheyen ziet dat Rode Duivels niet getest worden: "Nieuwe uitdaging nodig"

Nico Wieme
| 2 reacties
Verheyen ziet dat Rode Duivels niet getest worden: "Nieuwe uitdaging nodig"
Foto: © photonews

België won al bij al makkelijk op bezoek bij Kazachstan. Gert Verheyen vindt dat de Rode Duivels dringend nood hebben aan meer tegenstand. "Ook Rusland wordt niet de grootste tegenstander."

“Als deze wedstrijd iets duidelijk maakte, dan wel dat de Rode Duivels een andere uitdaging nodig hebben”, opende Gert Verheyen zijn analyse in Het Nieuwsblad. “De jacht op records, acht zeges op rij, dertig doelpunten: dat is allemaal goed en wel, maar ze hebben dringend tegenstand nodig.”

“Roberto Martinez zei voor de wedstrijd ook dat zijn spelers zouden getest worden op het verdedigen van de zestien en verdedigen op eigen helft. Kazachstan zette in de eerste helft hoog druk en daar onderuit voetballen: daar was deze match nog goed voor. Voor het overige bestond verdedigen uit een-tegen-een-situaties met een eenzame spits die diep werd gestuurd. Verdedigend zijn we niets wijzer geworden van deze wedstrijd”, aldus nog Verheyen.

Wordt het dan uitkijken naar de uitmatch bij Rusland? “Dat is wel de moeilijkste tegenstander in de groep en het behalen van de groepswinst is nog een uitdaging. Maar Rusland klopte Kazachstan thuis door in de 89ste minuut te scoren uit een vrije trap vanaf de zijkant. De grootste tegenstander is het ook niet.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties