WADA geeft Rusland toestemming om EK te spelen ondanks dopingperikelen, ook duidelijkheid voor de Duivels

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties
WADA geeft Rusland toestemming om EK te spelen ondanks dopingperikelen, ook duidelijkheid voor de Duivels

De loting voor het EK gaat pas door op 30 november, maar toch kennen de Rode Duivels al twee van hun drie tegenstanders: Rusland en Denemarken. Vorige week konden we u melden dat de Russen misschien van het EK gebannen zou worden wegens dopingfraude. Het antidopingagentschap schenkt nu klare wijn.

Vlak na het einde van de voorrondes van het EK werd er druk gespeculeerd over de al dan niet deelname van Rusland aan het hoofdtoernooi. Het land en het nationale dopingagentschap zouden zich systematisch schuldig hebben gemaakt aan dopingfraude en dat ziet het Wereldantidopingagentschap (WADA) niet door de vingers.

WADA wil Rusland weren van de Olympische Spelen en andere mondiale toernooien en daar hoort het EK niet bij. Dat heeft een woordvoerder van WADA bevestigd aan persagentschap AFP.

Duidelijkheid dus voor Rusland, maar ook voor de Rode Duivels. België zit namelijk in dezelfde EK-groep als de Russen en omdat zij een organiserend land zijn moet België twee wedstrijden in Sint-Petersburg afwerken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties