Lierse Kempenzonen grijpt in na rampzalige 0 op 12: clubiconen Buyens en Wils naast de kern gelaten
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 3 reacties

Lierse Kempenzonen kiest er bewust voor om Yoni Buyens en Thomas Wils niet te selecteren

Lierse Kempenzonen grijpt in na rampzalige 0 op 12: clubiconen Buyens en Wils naast de kern gelaten
Foto: © photonews

Er moet dringend iets gebeuren bij Lierse Kempenzonen, want zoals de club er nu voor staat stevent ze recht op degradatie naar de tweede amateurklasse af. De technische staf heeft dan ook drastisch ingegrepen in de aanloop naar het duel tegen Club Luik.

De 1-2 op het Lisp van vorige week en de 0 op 12 de voorbije maand hebben gevolgen voor enkele spelers van Lierse Kempenzonen. De technische staf, met onder meer Urbain Spaenhoven en Dirk Gyselinckx, heeft besloten om routiniers Yoni Buyens, Simon Vermeiren en Thomas Wils niet in de wedstrijdselectie voor de verplaatsing naar Club Luik op te nemen. De werd beslist "na overleg en interne gesprekken".

Het drietal heeft nochtans een grote staat van verdienste bij de club. Yoni Buyens en Wils zijn jeugdproducten van het vroegere Lierse SK en werden met de grote trom binnengehaald. Vermeiren is de man van wie de doelpunten moeten komen. De spits heeft een verleden bij onder meer OH Leuven, Beerschot en Lommel.

Lierse Kempenzonen staat met 19 punten op de voorlaatste plaats in de hoogste amateurklasse en dat is niet voldoende voor het behoud. De club heeft nog negen matchen om de scheve situatie recht te zetten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e amateurliga

Nieuwste reacties