"Superster-managers": Hier een overzicht van de top-10 best betaalde coaches ter wereld!

Alyssa Saliou en Redactie
| 4 reacties
"Superster-managers": Hier een overzicht van de top-10 best betaalde coaches ter wereld!

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Met de komst van 'superster-managers' in de afgelopen twee decennia, zijn coaches in sommige gevallen net zoveel of zelfs meer gaan verdienen dan hun spelers. Hier een overzicht van de top 10 best betaalde voetbalcoaches ter wereld!

Hoewel ze misschien niet evenveel aandacht krijgen als hun spelers, spelen voetbaltrainers misschien wel de belangrijkste rol bij het bepalen van het lot van een team op het veld.

Ze zijn belast met het analyseren van de tegenstanders en het uitdokteren van strategieën om overwinningen te behalen. Maar of dat voldoende is om het bij sommigen, riante loon te rechtvaardigen, daar laten we u zelf over beslissen. 

Hieronder een top-10 overzicht:

10: Thomas Tuchel (PSG) - €9,6 miljoen:

Thomas Tuchel werd in de zomer van 2018 aangesteld als PSG-manager nadat hij met clubs als Mainz 05, Augsburg II en Borussia Dortmund een duchtige reputatie voor zichzelf had opgebouwd in de Duitse Bundesliga.

Hij heeft tijdens zijn twee seizoenen in het Parc des Princes vier trofeeën gewonnen, waaronder opeenvolgende landstitels. Maar zoals alle trainers voor hem weet de 46-jarige Duitser dat hij uiteindelijk zal worden beoordeeld op zijn prestaties op het grote toneel. En daar heeft PSG nog veel te bewijzen.

9. Antonio Conte (Inter Milan) - €10,8 miljoen:

Na een onsamenhangend en ondermaats presterend Juventus-team te hebben geërfd in de zomer van 2011, behaalde Antonio Conte enorme succesen door de Bianconeri naar vier opeenvolgende Scudetti (landstitels) te leiden en de basis te leggen voor hun ongekende heerschappij in de Italiaanse competitie.

Een andere recordbrekende saga volgde met Chelsea in de Premier League. Dat was voordat de voormalige Italiaanse gaffer werd aangesteld als manager van Inter Milan om de Nerazzurri in hun oude glorie te helpen herstellen.

Hoewel hij zijn voormalige Italiaanse ploeg uiteindelijk niet kon onttronen tijdens zijn debuutseizoen, zijn er genoeg positieve signalen vanuit San Siro gekomen om te suggereren dat Conte nog goede zaken zal doen met de ploeg van Rode Duivel Romelu Lukaku.

8. Brendan Rodgers (Leicester City) - €12 miljoen:

Na de hoogtepunten met Liverpool in 2014 waarbij ze bijna de titel pakten, werd Brendan Rodgers na iets meer dan een jaar aan de deur gezet. Hij herstelde zijn imago echter vlug met een recordbrekend avontuur als manager van Celtic.

Sinds hun verrassende titelwinst in 2016, ging het enkel nog bergaf met Leicester City. Ze besloten daarop om Brendan Rodgers onder de arm te nemen en gaven hem in februari 2019 een contract om de East Midlands naar de overwinning te leiden.

Zijn recrutering bleek een slimme zet, aangezien de Foxes het merendeel van het seizoen in de top drie stonden. En hoewel ze voor het eerst in vier jaar zeker zijn van de Europese kwalificatie, zou het toch als een grote teleurstelling worden gezien als ze de top vier niet zouden halen. Dat toont nog eens aan waar de ambities liggen van de club en de coach.
 

7. Fabio Cannavaro (Guangzhou Evergrande) - €12 miljoen:

Na een legendarische carrière waarin hij zijn status als een van de grootste verdedigers aller tijden afdwong, waagde Fabio Cannavaro zich aan de wereld van coaching. Hij bracht het merendeel van het afgelopen decennium door in dug-outs van Aziatische clubs.

Na een korte periode van zeven maanden tussen 2014 en 2015, werd de Ballon d'Or-winnaar van 2006 in 2017 opnieuw aangesteld als hoofdcoach van Guangzhou Evergrande. Hij kreeg een contract met cijfertjes die van hem één van de best betaalde trainers ter wereld maakt.

De Italiaan heeft het vertrouwen van de club in hem bevestigd door hen naar de overwinning te leiden in de Chinese FA Super Cup in 2018 en de Chinese Super League in 2019.

6. Rafael Benitez (Dalian Yifang) - €13,8 miljoen:

Rafael Benitez was rond de eeuwwisseling één van de best beoordeelde coaches ter wereld. Ondermeer na zijn successen met Valencia en Liverpool. Ondanks dat hij de afgelopen jaren niet veel onderscheidingen heeft gekregen, heeft de Spanjaard nog steeds een benijdenswaardig cv.

Nadat in 2019 een einde kwam aan een periode van drie jaar bij Newcastle United, werd de 60-jarige Spanjaard aangesteld als coach van de Chinese Super League-ploeg Dalian Yifang, waar Rode Duivel Yannick Carrasco speelde voor zijn terugkeer naar Atletico Madrid.

 

5. Zinedine Zidane (Real Madrid) - €16,8 miljoen:

Zinedine Zidane schokte de wereld toen hij zijn ontslag als Real Madrid-coach aankondigde, kort nadat hij met hen een derde Champions League-trofee had gewonnen. Hij werd echter minder dan een jaartje later al teruggehaald, toen het echt slecht ging bij de Koninklijke.

De Fransman heeft zijn voortreffelijk werk op de bank voortgezet en heeft Los Blancos in zijn eerste volledige seizoen terug naar de landstitel en de Spaanse Supercup geleid, dat terwijl ze ook nog meestrijden om de Champions League-trofee.

4. Jose Mourinho (Tottenham Hotspur) - €17,52 miljoen:

Na zijn bittere ontslag bij Manchester United in december 2018, bleef Jose Mourinho bijna een jaar zonder club. Hij had een pauze nodig en weigerde naar verluidt verschillende aanbiedingen van clubs tot dat Tottenham Hotspur in november 2019 kwam aankloppen.

De Special One heeft tot nu toe eerder gemengde resultaten behaald in Londen, geen Champions League of FA Cup, maar Europese kwalificatie is wel nog mogelijk voor Mourinho en de Spurs van Rode Duivels Jan Vertonghen en Toby Alderweireld.

3. Jurgen Klopp (Liverpool) - €17,52 miljoen:

Hij beloofde de wantrouwige Liverpoolfans bij zijn aanstelling dat er 'prachtige dingen stonden te gebeuren'. En hij maakte zijn belofte waar. Klopp behaalde successen in de Champions League, UEFA Super Cup en FIFA Club World Cup in zes maanden tijd.

Na een wachttijd van drie decennia kreeg Liverpool eindelijk de felbeheerde trofee in handen. De geweldige deal die in december 2019 werd ondertekend, waarin staat dat Klopp tot 2024 op Anfield zal blijven, bleek een immens grote return-of-investment te zijn voor Liverpool, gezien de vooruitgang die de club onder zijn leiding heeft geboekt.

2. Pep Guardiola (Manchester City) - € 23,28 miljoen:

Pep Guardiola wordt algemeen beschouwd als de beste manager van zijn generatie en tegelijk zelfs een van de beste allertijden. De ex-trainer van FC Barcelona heeft een indrukwekkend cv dat slechts een handvol trainers kunnen evenaren.

Na ongeëvenaarde successen te hebben behaald in de Catalaanse hoofdstad en bij Bayern München, werd de Spanjaard in 2016 aangesteld als hoofdcoach van Manchester City. Sindsdien heeft hij de beste Premier League-ploeg in de geschiedenis opgebouwd.

Toch is hij nog steeds de best verdienende coach niet, hij moet nog één iemand voor zich laten:

1. Diego Simeone (Atletico Madrid) - €43,6miljoen:

Tegenwoordig is het zeldzaam om een ​​club te zien die zo gevormd is naar het imago van de trainer. Zodoende dat de coach hét symbool van de club wordt. Dit komt voornamelijk door het onzekere karakter van de job en de populariteit van voetballers van de clubs zelf.

Diego Simeone is echter dé uitzondering op de regel en iedereen die het traject van Atletico Madrid van Rode Duivel Yannick Carrasco, en voorheen van Rode Duivels Thibaut Courtois en Toby Alderweireld het afgelopen decennium een beetje heeft gevolgd, kan duidelijk zien dat Los Rojiblancos een exacte replica is van Simeone zijn Argentijnse persoonlijkheid.

De 50-jarige coach is momenteel de best betaalde trainer ter wereld en misschien is in dit geval het loon echt wel gerechtvaardigd, gezien zijn buitengewone transformatie van Atletico Madrid.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties