Gebaar van klasse of schijnheilig? Ajax-doelman onder vuur na 0-13

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 3 reacties
Gebaar van klasse of schijnheilig? Ajax-doelman onder vuur na 0-13

Dit weekend werd er geschiedenis geschreven in de Eredivisie. Ajax boekte op bezoek bij VVV Venlo de grootste zege in de historie van het Nederlandse kampioenschap. Een absolute baaldag voor de doelman van Venlo, al kreeg die na afloop wel een troostende arm om de denk van zijn Ajax-collega.

Zaterdag 24 oktober was een dag die VVV-doelman Delano van Crooij en zijn ploegmakkers zo snel mogelijk willen vergeten. Venlo ging toen met 0-13 de boot in tegen Ajax. Een complete afstraffing, ongezien in het moderne voetbal.

Na het laatste fluitsignaal kwam André Onana, de doelman van Ajax, zijn collega nog enkele bemoedigende woorden toezeggen. Goed bedoeld, maar in Nederland krijgt die actie ook een stempel van schijnheiligheid opgedrukt.

Een dag na de match was Van Crooij aan het woord bij NOS Langs de Lijn. "Was zijn actie wel oprecht", vroeg de doelman van VVV zich af. "Als je later hoort dat hij de strafschop had willen nemen. Dat zou vernederend zijn geweest." Uiteindelijk had Huntelaar de strafschop die de 0-10 opleverde voor zich genomen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties