Cristiano Ronaldo breekt nu ook Pele's record na winst met Juventus tegen Udinese

Alyssa Saliou
| 1 reacties
Cristiano Ronaldo breekt nu ook Pele's record na winst met Juventus tegen Udinese
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hij evenaarde én brak het record van Pele tijdens de wedstrijd van Juventus tegen Udinese. Cristiano scoorde zondagavond zowaar zijn 757ste en 758ste goal waarmee hij op en over Pele zijn record gaat.

Cristiano wist zondagavond twee keer de netten te raken tegen Udinese. De 35-jarige Portugees heeft nu één doelpunt meer dan Pele en is nu de tweede beste topscorer aller tijden.

Pele wist 757  keer zijn weg naar de netten te vinden tijdens zijn carrière bij Santos, New York Cosmos and Brazillië tussen 1956 en 1977. Enkel Tsjechisch icoon Josef Biscan moet Ronaldo momenteel nog voor zich dulden. 

De Tjsech Josef Biscan heeft maar één doelpunt meer gescoord, namelijk 758 goals in totaal gedurende zijn carrière van 1931 tot 1955. Verwacht wordt dus dat Ronaldo het record zal kunnen evenaren wanneer Juventus op bezoek gaat bij AC Milan woensdagavond. De wedstrijd zal ook belangrijk zijn met oog op de titel in Serie A.

Juventus loopt momenteel tien punten achter op leider Milan met nog één inhaalwedstrijd, maar met deze drie punten tegen Stefano Pioli's ploeg kunnen ze terug meedingen in de race naar de Scudetto.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties