Mertens scoort niet, maar Napoli wint wel overtuigend van Bologna met doelpunt van Osimhen

In de Italiaanse Serie A waren de laatste akkoorden van speeldag 26 weggelegd voor Napoli en Bologna. De thuisploeg kon maar beter winnen in de strijd om de Europese tickets.

Met Dries Mertens in de basis begon Napoli het beste aan de partij. Na nog geen tien minuten kwamen ze al op voorsprong tegen Bolgona. Insigne werd aan de rand van het strafschopgebied vrijgezet via een fraai hakje van Zielinski. De Italiaan plaatste de bal mooi binnen.

Mertens werd in de 53e minuut al vervangen voor Victor Osimhen en die ex-speler van de Jupiler Pro League zorgde voor de dubbele voorsprong van Napoli. Osimhen (ex-Charleroi) werd door (opnieuw) Zielinski richting het doel van de tegenstander gestuurd. De Nigeriaan had nog wel wat werk voor de boeg maar nam de bal heel fraai mee. Hij spurtte ook nog eens sneller dan zijn verdedigende concurrent en legde de 2-0 vast.

De Napolitanen werden nog opgeschrikt door de aansluitingstreffer van Roberto Soriano maar amper drie minuten later bracht Insigne orde op zaken door de 3-1 eindstand vast te leggen. In het klassement staat Napoli nu op de zesde plaats, op 2 punten van rechtstreekse kwalificatie voor de Europa League en op 3 punetn van een Champions League-ticket.