VAR gaat in de fout in Nederland, Club Brugge-speler de gebeten hond
Jelle Ruts
| 3 reacties

Vermeende fout van Touba bezorgt FC Utrecht gouden driepunter

VAR gaat in de fout in Nederland, Club Brugge-speler de gebeten hond
Foto: © photonews

Gisteren speelde RKC Waalwijk tegen FC Utrecht. Waalwijk strijdt tegen de degradatie in de Eredivisie en kan elk punt gebruiken. Het zag er naar uit dat ze een punt gingen pakken tegen Utrecht, tot in de blessuretijd. Er werd een penalty gefloten na een vermeende fout van Brugge-huurling Touba.

RKC Waalwijk was lang op weg richting een gelijkspel tegen FC Utrecht. Bijlange geen slecht resultaat, maar daar besliste de scheidsrechter in de 94ste minuut anders over. De uitgeleende Ahmed Touba van Club Brugge had volgens de assistent-scheidsrechter een overtreding begaan op Kerk van Utrecht. De scheidsrechter twijfelde niet en blies voor een strafschop. De VAR bevestigde de overtreding en zo kon Utrecht in de laatste minuut van de wedstrijd alsnog de drie punten meepakken richting huis. 

Na de wedstrijd gaf scheidsrechter van dienst,  Sander van der Eijk, toe dat het eigenlijk geen penalty was. Hij had de fout niet gezien, maar blies op zijn fluitje op aanraden van de assistent. De VAR bekeek de beelden en bevestigde de overtreding. Op die manier had van der Eijk niet meer de kans om de beelden te gaan herbekijken op de monitor. Hij betreurt de beslissing van de VAR om de penalty toe te kennen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties