Pas verkozen Barcelona-voorzitter wint de race tegen de klok en sprokkelt dan toch de nodige centen bij elkaar

Pas verkozen Barcelona-voorzitter wint de race tegen de klok en sprokkelt dan toch de nodige centen bij elkaar

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dinsdag kreeg kersvers verkozen Barcelona-voorzitter Joan Laporta het ongetwijfeld even warm toen één van zijn investeerders zich in extremis leek terug te trekken waardoor hij de verplichte financiële garantstelling, die tegenover zijn verkiezing staat, niet meer kon betalen.

Eerst een woordje uitleg. Een voorzitter van FC Barcelona wordt niet alleen verkozen door de socios. De kandidaten moeten kapitaalkrachtig zijn en/of een pak investeerders achter zich hebben. Zo staat in de statuten van de club te lezen dat de voorzitter borg moet staan voor vijftien procent van het budget van de club.

Die garantstelling bedraagt net geen 125 miljoen euro voor Laporta. Hij moet dat bedrag tegen zijn aanstelling van woensdag verzameld hebben. Wanneer er dinsdag daar 70 miljoen van leek te verdwijnen nadat het Spaanse blad El Periodico meldde dat het energiebedrijf Audax Renovables zich zou terugtrekken uit de deal zorgde dat voor onrust in het kamp van Laporta. 

Nagelbijten

Na enkele stressvolle uren heeft hij dankzij meerdere onderhandelingen met verschillende bedrijven toch de nodige geldschieters gevonden, zo meldt Sport ES. Hij legde de laatste hand aan de overeenkomst met Banc Sabadell terwijl Audax zich uiteindelijk toch niet zal terugtrekken en wel degelijk geld in het laatje zal brengen waardoor het ook in het nieuwe bestuur vertegenwoordigd zal zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties