Rode Duivels Europees kampioen? Onderzoek aan de KU Leuven beweert alvast van wel

Wietse De Smet
| 13 reacties
Rode Duivels Europees kampioen? Onderzoek aan de KU Leuven beweert alvast van wel

Volg België nu via WhatsApp!

Volgens een studie aan de KU Leuven zou België een grote kans hebben om het EK deze zomer te winnen. Pieter Robberechts, doctoraatstudent aan de KU Leuven, heeft een systeem uitgedokterd om te berekenen wie de grootste kanshebber is. En dat zouden dus de Rode Duivels zijn...

“We hebben dat berekend via een Monte Carlo-simulatie: we weten in welke groep welk team zit en hebben dan 20.000 scenario's opgesteld.  België speelt de eerste wedstrijd tegen Rusland. In sommige scenario's laten we België winnen, en in andere wint Rusland en verliest België”

“Afhankelijk van de verschillende resultaten krijgen we verschillende scenario's van het verloop van het toernooi. En uiteindelijk tellen we welk scenario het meest voorkomt en dus de grootste kans heeft. Er wordt ook gekeken naar prestaties van de Rode Duivels in recente wedstrijden”

"Daarna wellicht tegen Italië, en dan tegen Frankrijk en de finale zal tegen Spanje zijn en volgens mijn simulatie winnen we die wedstrijd", aldus Pieter Robberechts, doctoraatstudent aan de KU Leuven, in een interview met Radio 2.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties