Analyse Een verzoening op komst tussen Tedesco en Courtois? Het lijkt niet meer dan logisch te zijn

Een verzoening op komst tussen Tedesco en Courtois? Het lijkt niet meer dan logisch te zijn
Foto: © photonews

Er lijkt nu toch een verzoening in de maak tussen Thibaut Courtois en bondscoach Domenico Tedesco. Technisch directeur reisde af naar Madrid om te onderhandelen.

Op zondagavond 18 juni begon de hele heisa. Thibaut Courtois daagde daags na de match tegen Oostenrijk niet meer op om naar Estland af te reizen. Volgens Courtois door een knieblessure, volgens bondscoach Tedesco een discussie over de aanvoerdersband. 

Wellicht ligt het ergens in het midden. Courtois had met zijn aankomende huwelijk met Mishel en het lange seizoen met Real Madrid wellicht geen zin meer om eind juni nog naar Estland af te reizen voor een kwalificatiematch voor het EK. 

Courtois spotte er wat mee op zijn huwelijk, maar zette onlangs toch de deur weer open voor de Rode Duivels. "De wereldtitel staat nog op mijn verlanglijstje", zei hij bij het Canadese TLN. Zeven weken later lijkt er nu dus een poging tot verzoening te komen. 

Oplossing voor begin september

Beide partijen zullen water bij de wijn moeten om tot een oplossing te komen. Voor Courtois zou het een enorm gezichtsverlies zijn als zijn carrière bij de Rode Duivels nu al eindigt. Tedesco zou dan wel op zijn strepen staan en tonen wie de baas is, maar het zou ook een enorm verlies van kwaliteit zijn. 

Met Maarten Vandevoordt staat er wel een topper klaar voor de toekomst, maar Courtois lijkt nog altijd belangrijk op het komende EK en ook het WK. Op die belangrijke toernooien is Courtois nog altijd iemand die een supersave uit zijn mouwen kan schudden. Daarom lijkt een verzoening noodzakelijk en logisch.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties