Dringende noodzaak voor KAA Gent: ex-speler op de radar, Michel Louwagie doet ferme belofte

Dringende noodzaak voor KAA Gent: ex-speler op de radar, Michel Louwagie doet ferme belofte
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KAA Gent heeft door de Afrika Cup, de Asian Cup, een aantal blessures én het vertrek van Malick Fofana en Emmanuel Gift Orban plots wat werk aan de winkel. Hein Vanhaezebrouck riep om versterking en die komt er normaal gezien eerstdaags.

In diverse geledingen komen er de komende weken misschien wel wat versterkingen aan. Zeker in de verdediging is er door het vertrek van Nurio Fortuna naar de Afrika Cup en Watanabe naar de Asian Cup wel wat versterking nodig.

Tegen Club Brugge deden de Buffalo's het met Bram Lagae en Brian Agbor, twee jonkies. Ze deden het overigens niet eens slecht, maar toch lijkt er naast Kandouss nog wat extra ervaring te mogen gaan komen. Hein Vanhaezebrouck gaf een duidelijke hint aan het bestuur van Gent en wilde versterkingen.

Mitrovic Stefan
© photonews

En die gaan er ook komen. Sterke man Michel Louwagie heeft beloofd dat er zeker in de verdediging nog iemand bij zal gaan komen. Zeker één extra verdediger, misschien zelfs twee klonk het tegenover Sporza eerder al.

Met Daniel Schmidt en Daisuke Yokota kwamen al twee Japanse versterkingen naar de Ghelamco Arena, de komende weken moeten er nog extra spelers komen. Gent wil versterkt uit de wintermercato komen, maar dan zal er na het vertrek van Orban en Fofana toch ook creativiteit bij moeten.

Twee verdedigers op komst bij KAA Gent

Ondertussen wordt dus gedacht aan een aantal verdedigers. Met Stefan Mitrovic hadden ze bij de Buffalo's een ex-speler met heel wat ervaring op het oog. De 33-jarige Serviër is einde contract bij Getafe, maar droomt van een verlengd avontuur in Spanje.

Cercle-Genk
© photonews

Toch hebben ze vanuit de Arteveldestad een bod van 3,5 miljoen euro gedaan, al lijkt dat mogelijk te weinig om hem los te weken. En dus moet Gent andere bronnen zoeken om aan nieuwe defensieve sterkhouders te raken. 

Op het middenveld zou ondertussen gedacht worden aan onder meer Leonardo Lopes, die ook al einde contract is bij Cercle Brugge. Benieuwd of ze hem wél kunnen losweken - tot op heden is er nog geen duidelijkheid over de zaak.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties