Bakken kritiek in eigen land, maar UEFA neemt opvallende beslissing over Frank De Bleeckere

Bakken kritiek in eigen land, maar UEFA neemt opvallende beslissing over Frank De Bleeckere
Foto: © photonews

Volg België nu via WhatsApp!

De voorbije weken en maanden is de kritiek op de Belgische arbitrage opnieuw fel toegenomen. Toch ziet niet iedereen het negatief in. Bij de UEFA hebben ze zelfs een ferme beslissing genomen deze week.

Op het EK 2024 in Duitsland gaat Frank De Bleeckere een belangrijke rol krijgen. Dat heeft de Europese voetbalbond UEFA beslist. De UEFA heeft de voormalige scheidsrechter aangesteld als scheidsrechterwaarnemer.

Het Professional Refereeing Department heeft daarmee trots uitgepakt via de sociale media. Op een bepaalde manier gaat De Bleeckere zo hetzelfde werk doen als wat hij op dit moment voor de Belgische voetbalbond doet.

De waarnemers van de UEFA zijn door de band genomen voormalige Europese topscheidsrechters. Hun job is het bijwonen van wedstrijden op het EK en daar te observeren en te beoordelen, en eventueel beslissingen bespreken.

EK-adviseur De Bleeckere

Er zijn geen Belgische scheidsrechters aanwezig op het EK 2024. Toch nemen we op die manier ook een belangrijke rol op in de arbitrage op het grote toernooi in Duitsland. Verder is het uitkijken naar de Rode Duivels.

Die zitten op het EK in een groep met Slowakije, Oekraïne en Roemenië. De groepsfase overleven lijkt dus ook meteen een must voor de Belgen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties