KRC Genk Ladies en Club YLA schieten weinig op met gelijkspel: titel mathematisch weg halfweg play-offs

In de Super League stonden in play-off 1 op zaterdag nog twee belangrijke duels op het programma. Genk en Club Brugge (Club YLA) zijn samen met Gent nog verwikkeld in een stevige strijd om de vierde plaats in de Super League.

De KAA Gent Ladies hadden op vrijdagavond verloren van RSC Anderlecht met 0-3 en dus konden Genk en Club YLA met een overwinning profiteren van die nederlaag om volop te komen opzetten in de Super League.

Beide ploegen wilden dan ook met open vizier hun kans gaan wagen in de strijd om de drie punten in Limburg. Toch leverde dat zeker in de eerste helft nog niet al te veel doelgevaar, laat staan doelpunten op voor beide ploegen.

Genk en Club YLA houden elkaar in evenwicht met twee snelle doelpunten na rust

Meteen na rust was het wél raak. De thuisploeg opende de score via Sien Vandersanden, maar nog voor het uur wist Sterre Gielen namens Club YLA alweer gelijk te maken. Daarna werd het nog een halfuurtje nagelbijten voor beide ploegen.

Gescoord werd er echter niet meer, waardoor beide ploegen met een 1-1 gelijkspel van het veld moesten. En daar schieten beide ploegen eigenlijk niet echt mee op, als we de stand halfweg de play-offs onder de loep nemen.