Bocht van 180 graden bij Barcelona is compleet

Bocht van 180 graden bij Barcelona is compleet

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Xavi Hernandez liet eerder dit jaar weten dat hij zou vertrekken na dit seizoen bij FC Barcelona, maar de deur werd een maand geleden op een kier gezet. Ondertussen is er flink gesproken op hoog niveau en is de kogel door de kerk.

Het zou alvast een ommekeer van jewelste zijn. Xavi Hernandez kondigde een drietal maanden geleden zijn afscheid aan bij FC Barcelona. Het was de bedoeling dat de coach na het seizoen zijn bureau in Camp Nou zou leegmaken.

Joan Laporta sprak de voorbije maanden met een aantal kandidaten om Xavi op te volgen, maar vond geen geschikte vervanger. Daarop knoopte hij opnieuw gesprekken aan met de huidige coach om hem te overtuigen te blijven.

Xavi gaat dan toch blijven bij Barcelona

Het streelt het ego van Xavi dat zijn voorzitter graag wil doorgaan op de ingeslagen weg, waardoor er opnieuw onderhandelingen plaatsvinden. Onder meer over mogelijke inspraak in het transferbeleid naar komende zomer toe.

Het clubicoon wil vetorecht als het over inkomende - én uitgaande transfers gaat. Het transferbeleid was de voorbije seizoenen hét frustratiepunt voor Xavi. Daar zou Barcelona wel enigszins oren naar gehad hebben. 

En dus lijkt het er nu op dat er toch witte rook gaat komen en dat Xavi Hernandez gewoon gaat blijven bij Barcelona. Dat weet Fabrizio Romano te melden. Op die manier wordt er gekozen voor continuïteit bij de Catalanen, wat een interessant gegeven kan zijn naar de toekomst toe.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties