Marc Wilmots laat er geen gras over groeien bij Schalke 04 en haalt speler op van Charleroi en Kortrijk

Marc Wilmots laat er geen gras over groeien bij Schalke 04 en haalt speler op van Charleroi en Kortrijk
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Martin Wasinski zag zijn contract bij Charleroi ten einde lopen en daar heeft Schalke 04 van geprofiteerd om hem meteen in huis te halen. De club uit Gelsenkirchen heeft dat nieuws ondertussen ook wereldkundig gemaakt.

Marc Wilmots klust dezer weken bij als consultant voor de RTBF tijdens het EK, maar ondertussen vergeet hij natuurlijk zijn functie als sportief directeur van Schalke 04 niet. De club is naarstig op zoek naar versterkingen.

Daarbij komen ze ook al eens uit in de Jupiler Pro League, want vrijdagavond hebben ze de komst van Martin Wasinski aangekondigd. Hij ondertekende meteen een contract voor vier seizoenen  in het Ruhrgebied.

De 20-jarige centrale verdediger werd vorig seizoen uitgeleend door Charleroi aan KV Kortrijk en speelde daar acht wedstrijden. Bij de Zebra's was hij ook einde contract en dus kon hij uitkijken naar een nieuwe uitdaging.

Wasinski klaar voor nieuwe start bij Schalke 04

Wasinski trekt dus naar Gelsenkirchen zonder veel ritme in de benen. Voor Schalke 04 wordt het een levensbelangrijk seizoen. Ondanks de nodige financiële problemen wil het team na een moeilijk seizoen onder Karel Geraerts promotie afdwingen.

Marc Wilmots is op de website van Schalke 04 alvast in de wolken met de nieuwe aanwinst: "Martin is een intelligente speler, die het spel kan openen. Hij is nog maar twintig jaar oud, maar speelde al meer dan veertig wedstrijden in de Belgische eerste klasse en hij heeft ook de wil om zich te blijven ontwikkelen bij Schalke."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties