KM Torhout
wsbWS Bruxelles
Datum: 03/09/2005 19:30
Competitie: 2e amateurliga A
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: De Velodroom
Speeldag 1 (zaterdagwedstrijden)
Niko Van Eeckhout
| 0 reacties
Speeldag 1 (zaterdagwedstrijden)
Foto: © SC

Zaterdag 3 september wordt de competitie in Derde Klasse A op gang getrapt. Drie wedstrijden staan op het programma

1) Torhout 1992 KM - WS Woluwe (aftrap om 19.30)
Als we af mogen gaan op de resultaten in de voorbereiding van deze 2 ploegen, dan wordt dit een uiterst interessant duel. Beide ploegen konden zich namelijk plaatsen voor de 1/16e finales van de Beker van België. 
Torhout 1992 Km bevestigde in de voorbereiding de hoge ambities, een eindrondestek moet terug tot de mogelijkheden geacht worden van deze taaie West-Vlamingen.
WS Woluwe was tijdens het begin van de voorbereiding een grote onbekende in Derde Klasse A. Maar door hun indrukwekkende bekercampagne hebben zij op een korte tijd reeds een moordende reputatie opgebouwd. De uitwinst op Antwerp (2-4) en KVSK United (0-3) doet alvast het beste vermoeden voor onze Waalse vrienden.

2) KV Turnhout - Diegem Sport (aftrap om 20.00)
KV Turnhout
mikt net als vorig seizoen op een prijs. Het bestuur ambieert een Top-3 stek. Met de komst van Thijs Schrauwen hebben ze op het Stadspark een ruwe diamant weten te bemachtigen. De voorbereiding verliep vlot. Ondanks 1-3 verlies in de Beker van België tegen FCV Dender, mogen de Binken pronken met een ongeslagen reeks over de oefenduels.
Diegem Sport speelde een onopvallende voorbereiding. Als nieuwkomer in de reeks wordt het afwachten wat zij in hun rangen hebben. Een plaats in de linkerkolom mag voor de Groen-Witten als een groot succes beschouwd worden voor dit seizoen. 

3) KRC Mechelen - VC Eendracht Aalst (aftrap om 20.00)
Naast Torhout - Woluwe de tweede topper op de openingsdag van dit seizoen in Derde Klasse A.
RC Mechelen heeft na het mislukte seizoen van vorig jaar heel wat goed te maken bij de fanatieke supporters. Stadsgenoot YRKV Mechelen maakte de sprong naar tweede klasse en als het van de Groen-Witten afhangt is het dit seizoen hun beurt. Ze versterkten zich o.a. met Henk Vos, Ben Mbemba en Filston. In de voorbereiding bleek dit alvast te volstaan voor een plaatsje in de 1/16e finales van de Beker van België.
VC Eendracht Aalst maakte een belabberde indruk tijdens de voorbereiding. Goede en slechte prestaties wisselden elkaar af. Van de laatste 7 oefenpartijen werden er 4 verloren en 3 maal gelijk gespeeld. Men kan dus zeker niet spreken van een goed gevoel om de competitie mee te beginnen. Tijd om orde op zaken te stellen. Het bestuur maakte met de inkomende transfer Adjaoud (ex-Gent) alvast een extra inspanning.

Klik hier voor de voorbeschouwingen van de zondagwedstrijden

Meer nieuws