gnkKRC Genk
andAnderlecht
0-1
Datum: 28/02/2007 20:45
Competitie: Beker van België
Speeldag: Kwart Finales (H)
Stadion: Luminus Arena
Genk-Anderlecht: Aflevering één
Philippe Crols
| 0 reacties
Genk-Anderlecht: Aflevering één
Foto: © SC

Racing Genk en Anderlecht beginnen woensdagavond aan hun eerste van drie onderlinge wedstrijden in zeer korte tijd. De inzet van de eerste wedstrijd is een goede uitgangspositie verkrijgen voor de terugwedstrijd te Brussel over twee weken. 

Bij Racing Genk leven ze ontspannen toe naar de wedstrijd tegen Anderlecht. De Limburgers zijn sinds afgelopen weekend opnieuw leider en lopen over van vertrouwen. Volgens trainer Hugo Broos kan Anderlecht in deze heenwedstrijd van de kwartfinale enkel schade oplopen. De Limburgers geven Anderlecht vanavond partij zonder enkele basisspelers. Zo is de langdurig geblesseerde Bosnjak er niet bij en moest zijn landgenoot Ljubojevic eveneens verstek laten gaan voor de bekertopper. Door de blessure van die laatste komt Kevin Vandenbergh mogelijk weer in de ploeg. Jean Philippe Caillet is nog niet fit genoeg en behoort dan ook niet tot de selectie. 

Selectie Genk: Bailly, Bolat, Chatelle, Coelho, Cornelis, Da Silva, De Decker, Haroun, Matoukou, Mikulic, Pocognoli, Soetaers, Vandenbergh, Verdonck, Vrancken

Bij landskampioen Anderlecht draait het niet zoals ze zouden willen. Manager Herman Van Holsbeeck zette het champagnevoetbal in de ijskast en verklaarde dat het resultaat heilig is. Om een gunstig resultaat te behalen in het Fenixstadion kan Vercauteren geen beroep doen op de geblesseerde Tchité. Boussoufa daarentegen speelde in Lokeren niet door schorsing, maar is er nu dus weer bij. Vercauteren trekt naar eigen zeggen naar Genk om te winnen: "We moeten naar Genk gaan om te winnen. Dat doen we trouwens elke partij. Speculeren op de terugmatch heeft geen zin."

Selectie Anderlecht: Baseggio, Biglia, Boussoufa, De Man, Deschacht, Frutos, Goor, Hassan, Juhasz, Legear, Mpenza, Pareja, Proto, Schollen, Van Damme, Vanden Borre, Von Schlebrügge, Wasilewski, Zitka

Bij Genk verwacht men ongeveer zo'n 20.000 toeschouwers voor de wedstrijd. De partij staat onder leiding van scheidsrechter Verbist en is rechtstreeks te volgen op Canvas. De wedstrijd begint om 20u45.

Meer nieuws