Datum: 30/04/2015 20:30
Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Ghelamco Arena (Arteveldestadion)
Vooral respect tussen Gent en Anderlecht: "Schat hen hoger in dan Club"
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Vooral respect tussen Gent en Anderlecht: "Schat hen hoger in dan Club"
Foto: © Photonews

Vanavond staat in de Ghelamco Arena de tweede topper in vier dagen op het programma. Na de kraker tegen Club Brugge ontvangt Gent vanavond Anderlecht. Tot voor enkele weken het zwarte beest van de Buffalo's.

AA Gent verloor immers elke confrontatie dit seizoen, tot het aan het einde van de reguliere competitie de drie punten haalde in het Astridpark. Toch blijft er bij Gent vooral respect voor de regerende kampioen. "Ik schat Anderlecht hoger in dan Club Brugge", aldus Vanhaezebrouck.

Volgens de Gentse coach mocht men Anderlecht niet afschrijven na de nederlaag in Luik. "Volgens de meesten was Anderlecht daar uitgeteld voor de titel. Toch stonden ze op tegen Club hoewel ze verloren. Wanneer ze wonnen van Kortrijk werden ze plots terug dé titelkandidaat."

Hij stak nog een pluim op de hoed van hoofdcoach Hasi. "Na hun afwezigheid heeft hij Defour en Praet blijven opstellen, ook al waren ze niet in vorm. Daardoor kregen ze hun ritme terug en daar plukt Anderlecht nu de vruchten van."

Bij Gent is Moses Simon stilaan volledig terug bij de levenden. De Nigeriaan hervatte de groepstraining. Serge Tabekou valt na zijn debuut tegen Standard en zijn invalbeurt tegen Club voor het eerst opnieuw buiten de selectie.

Selectie Gent: Sels, Vandenbussche, Siskovski, Foket, Rafinha, Gershon, Nielsen, Vitas, Asare, Kums, Neto, Van Der Bruggen, Dejaegere, Poletanovic, Milicevic, Saief, Soumahoro, Depoitre, Simon, Raman en Pedersen.

Paars-wit moet het wellicht zonder N'Sakala doen. Verder zijn ook Cyriac en Leya Iseka onzeker. Nuytinck is buiten strijd. Op linksachter zal Acheampong wellicht depanneren. Bij de Brusselaars had coach Besnik Hasi vooral lof voor de Buffalo's.

"Ze hebben een kern van 20-25 evenwaardige spelers. Ze zijn heel goed en zijn sinds we de laatste keer tegen hen speelden (1-2 voor Gent) nog beter geworden. Ze hebben wat moeite gehad met de druk, maar daar zijn ze nu ook over. En met Simon en Pedersen hebben ze twee versterkingen erbij."

Hun eerste 25 minuten tegen Club waren indrukwekkend

Hij waarschuwt voor de beginfase. "Ze hebben heel wat lopende mensen. Tegen Brugge zakten ze de tweede helft wel in elkaar, maar de eerste 25 minuten waren indrukwekkend. Het zal er bij ons op aankomen dat we die eerste fase ook goed zijn."

"Verdedigend moeten we goed staan, maar we gaan zeker niet enkel verdedigen. Dat beloof ik jullie. Of ik denk dat Gent een klop heeft gekregen tegen Brugge? Het is natuurlijk altijd moeilijk als je een 2-0 nog weggeeft, maar ze kunnen zich optrekken aan het goeie spel", sloot Hasi af.

Selectie Anderlecht: Acheampong, Bossin, Colin, Conte, Defour, Dendoncker, Deschacht, Heylen, Kabasele, Kawaya, Kudimbana, Leya Iseka?, Mbemba, Mitrovic, Najar, N'Sakala?, Praet, Proto, Tielemans en Vanden Borre.

Wie haalt het in de Ghelamco Arena? Een goeie gok van 60 euro op de Gentenaars kan 141 euro opleveren. Diezelfde inzet op Paars-wit kan 177 euro waard zijn. Bovendien krijgt u via deze link die 60 euro gratis!

Meer nieuws