andAnderlecht
gnkKRC Genk
1-0
Datum: 03/04/2016 18:00
Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Lotto Park
Anderlecht gaat direct weten waar het staat tegen "sterk Genk": "Ze hebben veel spelers die het verschil kunnen maken"

Besnik Hasi weet dat het allemaal niet makkelijk zal zijn tegen Genk

Anderlecht gaat direct weten waar het staat tegen "sterk Genk": "Ze hebben veel spelers die het verschil kunnen maken"
Foto: © SC

Zet Anderlecht zijn inhaalrace in of slaat Genk hen al in de eerste wedstrijd van play-off 1 zwaar uit koers? Om 18u is het Astridpark het strijdtoneel tussen een ploeg in twijfel en eentje die na Nieuwjaar heel wat vertrouwen opdeed.

Zoals u wellicht al weet komt Anderlecht gehandicapt aan de aftrap. Olivier Deschacht is de laatste in het rijtje die forfait moest geven met een teenblessure, maar paars-wit mist ook nog Acheampong, Suarez, Ezekiel, Defour, Dendoncker,... Een hele hoop om goed te zijn. En het is afwachten of Andy Najar na zijn buikspierblessure fit is geraakt.

Op de rechtsback heeft Hasi immers nog amper alternatieven, behalve Galhardo, die al maanden niet meer aan spelen toekomt. Ook op zijn flanken is de spoeling dun geworden, want ook Dodi Lukebakio was twijfelachtig. De keuze voor de rechterflank valt dus op Conte of Trezeguet.

Sterk Genk

"Het is van moeten", bevestigde Hasi vrijdag. "De eerste die heeft nog de luxe om te rekenen. Wij niet, wij moeten elke wedstrijd winnen." Maar hij is ook voorzichtig voor het sterke Genk. "Die ploeg is niet meer hetzelfde als voor Nieuwjaar en toen hadden we het al lastig. Met Bailey, Pozuelo, Malinovsky,... hebben ze heel wat spelers die het verschil kunnen maken."

En daar rekent ook Peter Maes op, die onbezorgd naar de match kon toeleven, want zijn kern was quasi helemaal fit. "Wij hebben geen druk. We kunnen naar het Astridpark gaan om gewoon ons spel te spelen."

Anderlecht favoriet, maar...

Wil u nog een gokje wagen, het is het moment! Bij Unibet krijgt paars-wit immers de favorietenrol toegeschoven, maar als u op Genk wedt, krijgt u uw inzet maal 3,75 terug.

Meer nieuws