Datum: 27/05/2017 20:30
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Finale
Stadion: Luminus Arena
De toon is gezet voor een vurige avond: "Liever vijf keer na mekaar verliezen als we maar winnen van STVV"
Redactie
| 0 reacties

Vanavond om 20u30 Genk-STVV

De toon is gezet voor een vurige avond: "Liever vijf keer na mekaar verliezen als we maar winnen van STVV"
Foto: © photonews

Vanavond staat waarschijnlijk de belangrijkste Limburgse derby van de laatste decennia op het programma. Een kans om voor Europees voetbal te mogen spelen volgende woensdag tegen Oostende... Wie haalt het? Volg het bij ons live vanaf 20u!

Genk is uiteraard de topfavoriet na het spel dat ze de laatste maanden lieten zien. Maar Albert Stuivenberg onderschat de buren niet... Die gaven vorige week KV Mechelen nog een 7-0-pandoering. "Als je er zeven binnen trapt tegen Mechelen, ga er maar aan staan", aldus Stuivenberg.

"Ze scoren vlot. Op dit moment is het geen ploeg meer die alleen aan verdedigen denkt. Ze hebben aanvallende kwaliteit en vinden elkaar beter de laatste weken. Bovendien kan iedereen scoren." Genk zal het wel zonder Sébastien Dewaest moeten doen, die ook niet fit geraakt voor de eventuele match in Oostende.

Pieter Gerkens "was klaar met Genk".

Door de aanwezigheid van Pieter Gerkens bij STVV krijgt de match nog een extra dimensie. Gerkens toonde zich dit seizoen met 14 goals bij STVV. Een terugkeer naar Genk - zoals Schrijvers deed - overwoog hij niet meer. "Nee, ik was echt klaar met Genk. Ik had niet het gevoel dat ik ooit nog in de ploeg zou geraken", vertelt hij in HLN. "Ik heb nergens spijt van. Ik heb dit seizoen getoond dat ik een volwaardige eersteklassespeler ben. Was ik bij Genk gebleven, zat ik misschien nog steeds op de bank."

Maatje Schrijvers koos dan weer wel voor een terugkeer. "Het zou heel pijnlijk zijn om tegen STVV te verliezen", zegt die. "Onze fans hebben liever dat we vijf keer na mekaar verliezen als we daarna winnen tegen STVV."

Meer nieuws