Datum: 17/04/2018 20:30
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Kan Lierse thuis een eerste keer winnen of krijgen we een opnieuw een Harbaoui-show?
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Zulte Waregem kan leidersplek in play-off 2 verstevigen op het veld van Lierse

Kan Lierse thuis een eerste keer winnen of krijgen we een opnieuw een Harbaoui-show?
Foto: © photonews

Zulte Waregem is met 7 punten uit 3 matchen leider in groep A van play-off 2. Essevee kan vanavond die leidersplek verstevigen indien het wint op het Lisp. Lierse kon in de vorige twee thuismatchen nog niet winnen.

Lierse won op de tweede speeldag op het veld van OHL, maar ging thuis onderuit tegen Moeskroen en Kortrijk. Vanavond kan er dus een eerste keer thuis gewonnen worden. Met 3 punten moeten de Pallieters enkel het verrassend minder presterende Waasland-Beveren achter zich laten. 

David Colpaert kan in zijn selectie van 19 spelers opnieuw beroep doen op aanvaller Aurelien Joachim. Middenvelder Elgabas is er door een schorsing niet bij. De ervaren Ludovic Buysens is nog steeds geblesseerd. 

Joachim is er na zijn blessure terug bij.

ā€‹Bij de bezoekers gaat het met 7 op 9 dus prima. Zeker na de ruime 5-1 zege van Moeskroen, met dank aan aanvaller Hamdi Harbaoui, goed voor 4 treffers. Francky Dury kan in zijn selectie opnieuw een beroep doen op Club-huurling Sander Coopman, helemaal hersteld van zijn adductorenletsel. 

Idrissa Doumbia viel dan weer uit op training en is er net als Damien Marcq, Gertjan De Mets en Johan Bjordal niet bij. Verdediger Timothy Derijck is dan weer geschorst. 

'Niet op vakantie op 18 mei'

"We moeten het match per match te bekijken en we willen nog vol voor de winst in play-off 2 gaan", zei Onur Kaya al. "We willen niet op vakantie op 18 mei, dat is zeker. Lierse heeft het financieel moeilijk, maar we moeten die match - met alle respect - gewoon winnen."

Meer nieuws