Datum: 22/08/2013 18:30
Competitie: Europa League
Speeldag: Vierde voorronde (Heen)
Live Standard maakt het af, 0-2
Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Standard maakt het af, 0-2
Foto: © SC

Standard gaat vanavond in Wit-Rusland op zoek naar een ideale uitgangspositie om volgende week de Europa Leaguekwalificatie binnen te halen. FC Minsk mag dan misschien wel een onbekende naam zijn, onderschatting is een zware tegenstander.

Dinamo Minsk en BATE Borisov zijn dé topclubs in Wit-Rusland. FC Minsk is dan weer een club zonder geschiedenis. De withemden ontstonden in 2006 na een fusie tussen Torpedo SKA Minsk en Smena Minsk. Toegegeven: niet meteen namen die Standard angst moeten inboezemen. Bovendien speelt FCM nog maar sinds 2008 op het hoogste niveau in Wit-Rusland.

Toch is een reisje naar Wit-Rusland voor een professioneel voetballer allerminst een leuk tripje. De fans heten er immers fanatiek te zijn. Fans? Welke fans? De wedstrijd wordt afgewerkt in Grodno, een gehucht op een kleine driehonderd kilometer van de thuisbasis van FCM. Er is in de hoofdstad immers geen stadion beschikbaar dat aan de normen van de UEFA voldoet. Bovendien wordt de thuishaven van grote broer Dinamo momenteel verbouwd.

Dus geen tegenstand en geen broeierige taferelen op de tribunes? Toch moet Standard opletten voor een ander gevaarlijk beestje: de onderschatting. Ook Club Brugge sprong een gat in de lucht toen Slask Wroclaw uit de Europese trommel werd geloot, maar dat verhaal is ondertussen al genoeg herhaald.

Standard moet vanavond simpelweg de terugwedstrijd overbodig maken. In dat geval kan Guy Luzon volgende week zijn favoriete spelletje – het roteren – opnieuw bovenhalen. Of slaagt FC Minsk er alsnog in om voor de eerste keer in haar prille geschiedenis door te stoten naar de poules van de Europa League?

Geloven jullie toch in een stunt van de thuisploeg?

Een gokje van 60 euro bij Unibet levert je in dat geval al snel 375 euro op. Denk je toch dat de Rouches FC Minsk gewoon opzij zetten. In dat geval levert dezelfde gok je al 90 euro op. Bovendien kan je via DEZE LINK 60 euro aan wedtegoed verkrijgen. Schrijf je snel in!

Meer nieuws

Europa League