nicNice
Sedan
Datum: 25/11/2006 20:00
Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Stade Municipal du Ray
Spanning voor de tweede plaats
Ruben Claesen
| 0 reacties
Spanning voor de tweede plaats
Foto: © SC

Lille, Lens, Nancy, Saint-Etienne, Marseille, Sochaux en Bordeaux: zeven ploegen die na de vijftiende speeldag mathematisch gezien op de tweede plaats kunnen komen, de één al met wat meer kans dan de ander.
 
De speeldag wordt op zaterdag om tien over vijf geopend door Troyes en Marseille. Marseille is eigenlijk weer verplicht te winnen, want met één zege in zes matchen is het vliegensvlug teruggezakt naar de subtop. Lorik Cana is onzeker, de Albanese international komt wel terug uit schorsing, maar had de afgelopen week last van een kleine bronchitis. Ook Franck Ribéry is nog altijd niet beschikbaar. Bij de thuisploeg zijn enkel Marek Saganowski en derde keeper Kevin Grau geblesseerd, voor de rest kan trainer Furlan rekenen op al zijn manschappen.
 
Ook op zaterdag (20u00) ontvangt Bordeaux Saint-Etienne. Na de 3-1 zege tegen Galatasaray in de Champions League hebben Les Girondins zich kunnen verzekeren van een plekje in de Uefa Cup. In de competitie loopt het echter allemaal niet zo lekker, met wisselvallige prestaties en een slechte uitreputatie. Voor het treffen tegen l'ASSE is enkel Mavuba onzeker, hij heeft last van zijn enkel. Maar in feite heeft trainer Ricardo niet te klagen, want hij recupereert Fernando, Cid, Smicer en Dalmat. De kern van Saint-Etienne is daarentegen volledig.
 
Op datzelfde tijdstip beginnen nog acht andere ploegen aan hun match. Zo neemt Lille het in eigen huis op tegen Monaco. Na het gelijkspel tegen Anderlecht in de Champions League (2-2) wil Lille in de competitie weer aanpikken met een overwinning. Trainer Puel, die met zijn LOSC al zeven matchen niet verloren heeft, nam de eerder niet beschikbare Tavlaridis en Cabaye terug op in de kern.
 
De andere matchen op zaterdag zijn: Lorient – Sochaux, Nice – Sedan en Toulouse – Rennes.
 
Op zondagavond (18u00) staan er nog drie wedstrijden geprogrammeerd. Nancy, dat in de Uefa Cup nog een punt pakte op Bazel, maakt de verplaatsing naar Valenciennes. Ook in de buik van het klassement is er een mooie affiche: Paris Saint Germain reist naar Nantes, waar het het opneemt tegen de ploeg van Christian Wilhelmsson. Lens ten slotte moet aan de bak op Le Mans. Olympique Lyon sluit de speeldag af (21u00), in het eigen Gerland speelt het dan tegen Auxerre.

Meer nieuws