Leverkusen houdt Bayern op gelijkspel

Op de zesde speeldag in de Bundesliga heeft Bayer Leverkusen een punt weggekaapt bij regerend kampioen Bayern München. Het werd uiteindelijk 3-3 in een erg bewogen wedstrijd die verschillende wendingen beleefde. In de tiende minuut kwam Leverkusen verrassend op voorsprong, nadat kapitein Ramelow met een schot vanop 20 meter Oliver Kahn verraste. Bayern was echter niet onder de indruk en bleef de wedstrijd domineren. Dit loonde in de 25e minuut, toen Roy Makaay zijn goede vorm nog maar eens onderstreepte door een voorzet van Michael Ballack te verzilveren. Nog geen drie minuten later leek Bayern helemaal orde op zaken te gaan stellen, toen Schweinsteiger door Lucio werd neergelegd en de scheidsrechter de bal op de stip legde. Jörg Butt stopte echter de poging van Ballack. Het was Leverkusen dat - opnieuw onverwacht - toesloeg: tien minuten voor de pauze kopte Franca zijn tweede doelpunt van het seizoen binnen. Tot overmaat van ramp moest Bayern vanaf de 57e minuut met tien achtervolgen nadat de Braziliaan Ze Roberto uitgerekend in zijn 150e Bundesliga-wedstrijd én tegen zijn ex-ploeg rood kreeg na een opstootje. Leverkusen leek dus op weg naar een uitzege, maar ditmaal zorgde Bayern voor een onwaarschijnlijke wending door de achterstand in vijf minuten tijd volledig om te buigen: in de 64e minuut scoorde Santa Cruz de gelijkmaker, en vijf minuten later maakte Ballack zijn penaltymisser goed. Bayern leek de wedstrijd zonder al te veel problemen uit te gaan spelen, tot in de 81e minuut Yildiray Bastürk - vier minuten daarvoor ingevallen nadat hij drie maanden buiten strijd was door hepatitis - de bal vanop zestien meter tegen de netten knalde. In de slotfase slaagde geen van beide ploegen er nog in om de winnende treffer te scoren, waardoor vooral Bayer Leverkusen blij zal zijn met het gelijkspel in München.

Leverkusen verliest zijn leidersplaats wel aan VfB Stuttgart, dat in de andere topper Borussia Dortmund met 1-0 klopte. Kevin Kuranyi scoorde in de 67e minuut met het hoofd het enige doelpunt van de westrijd. Een nieuwe opdoffer voor de ''Borussen'', die nog steeds op de eerste uitoverwinning van het seizoen wachten en waar de positie van trainer Sammer onder druk komt te staan. Stuttgart blijft dus ook na zes speeldagen zonder tegendoelpunt.

Hertha Berlijn wacht daarentgen nog steeds op de eerste overwinning van het seizoen. Het raakte vandaag bij Bochum niet verder dan een 2-2-gelijkspel. Bart Goor speelde een sterke wedstrijd: de Belg was verantwoordelijk voor de twee (knappe) assists op de Berlijnse doelpunten (beide gescoord door Neuendorf, 6' & 66'). Het was dus niet genoeg voor de overwinning, omdat Bochum telkens kon terugslaan (45' Zdebel en 72' Hashemian).

Ook voor Schalke wil het maar niet lopen. De ''Knappen'' verloren bij nieuwkomer Freiburg met 2-1. Pechvogel van de wedstrijd was Annibal Matellan, die in de 38e minuut een penalty veroorzaakte (omgezet door Tskitishvili) én in de 50e minuut tegen zijn tweede gele kaart aanliep waarna Schalke met z'n tienen moest achtervolgen. Eerder in de wedstrijd hadden Bajramovic (3') en Rodriguez (12') voor respectievelijk Freiburg en Schalke gescoord. Nico van Kerckhoven speelde de hele wedstrijd. Sven Vermant kwam niet in actie.

In de overige wedstrijden hielden Hannover (2-0 tegen Mönchengladbach dat zonder Belgen moest aantreden) en Werder Bremen (2-1 tegen 1860 München) de punten thuis, en ging Wolfsburg met 2-3 winnen bij FC Keulen, nadat de thuisploeg teruggekomen was van een 0-2-achterstand. Morgen worden nog Frankfurt-Kaiserslautern (levensbelangrijk voor Erik Gerets) en Hamburg-Rostock afgewerkt.