Club Brugge pakt zege in San Siro

Club Brugge pakt zege in San Siro
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Landskampioen Club Brugge heeft voor een nog grotere verrassing gezorgd dan Anderlecht tegen Celtic. Club won met het kleinste verschil in San Siro tegen de Champions League-winnaar van vorig seizoen. Andres Mendoza scoorde na een half uur de enige treffer van de wedstrijd. Milan moest het vaak vanop afstand proberen en Dany Verlinden hield zijn doel net als dertien jaar geleden ongeschonden. Club komt nu op de tweede plaats in zijn groep en behoudt alle kans op de tweede ronde. Het Belgisch voetbal beleeft een hoogweek.

Club Brugge wist voor aanvang van de wedstrijd al dat het voor een loodzware opdracht stond in het immense San Siro. Trond Sollied hield zoals verwacht Gert Verheyen op de bank. Met Simons achter de verdediging werd bovendien de nodige zekerheid ingebouwd. Toch kwam Milan van bij aanvang meteen opzetten. De Italianen zetten de Belgische landskampioen op de eigen helft vast en Mendoza kreeg in de openingsfase te weinig steun van flankspelers Martens en Gvozdenovic. De eerste echte kans voor Milan kwam er echter pas na een kwartier. Inzaghi zette zich goed door, nam Maertens op snelheid, maar besloot over doel. De snelle spits van Milan was een voortdurende dreiging voor de Brugse verdediging, maar werd meer dan eens teruggevlagd. Club reageerde meteen. Martens liet de bal voor De Cock en Dida moest een hoekschop toestaan.

Milan had het merendeel van het balbezit, maar meer dan steriele druk creëerde het niet. Club kwam eruit als het dat kon en toen Gvozdenovic de nodige ruimte kreeg, speelde hij Mendoza goed aan op links en de Peruviaan klopte Dida met buitenkant links. Milan was even van slag. Toch probeerde het nog voor de rust iets terug te doen. Seedorf kreeg teveel ruimte van Ceh, maar zijn schot ging naast. Even later ging Cafu, de beste Milanees in de eerste helft, door op rechts, maar zijn voorzetschot ging voorlangs. Club speelde goed georganiseerd achterin en Milan wist daar weinig of niets tegen in te brengen.

Milan kreeg meteen een goede mogelijkheid in de tweede helft. Pirlo schoot een vrije trap van op links hard in, maar Verlinden was tijdig in de hoek. De thuisploeg voerde het tempo hoog op. Inzaghi kwam enkele keren opzetten in de box, maar ondermeer Simons stak er een voetje tussen. Seedorf kreeg teveel tijd van De Cock. Verlinden haalde de bal mooi uit de bovenhoek. Club besefte dat het moest reageren en Ceh testte Dida.

Milan begon steeds meer te overheersen en Club kroop te ver terug en maakte het zich daardoor extra moeilijk. Shevchenko en Inzaghi kregen de bal echter niet voorbij Verlinden. De druk nam stilaan af samen met het geloof bij de Italianen. Club kon stilaan weer verder van het eigen doel gaan afspelen. De Italianen begonnen ook foutjes te maken en na een scherpe counter liet Saeternes de kans liggen om de wedstrijd te beslissen. Verlinden liet nog maar eens zijn klasse zien op een reeks afstandspogingen van de Italianen. Club Brugge diende de ganse tweede helft te pompen, maar het schip bleef drijvende.

AC Milan: Dida, Cafu, Maldini, Simic, Nesta, Pancaro, Seedorf (61’ Rui Costa), Brocchi, Pirlo, Kaka (61’ Serginho) , Shevchenko (75’ Tomasson), Inzaghi

Club Brugge: Verlinden, De Cock, Simons, Clement, Maertens, Rozehnal, Van Der Heyden, Ceh (91’ Stoica) , Gvozdenovic, Martens (78’ Verheyen), Mendoza (78’ Saeternes)

Doelpunt: 33’ Mendoza 0-1

Gele kaart: 46’ De Cock

Scheidsrechter: Ovrebro (Noo)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties