Real wint met moeite

Real Madrid heeft de eerste competitieronde met een perfecte 9 op 9. De 1-0 zege op Real Murcia betekende dus de negende thuisoverwinning. Gemakkelijk was die winst echter niet. Raúl maakte in de achtste minuut de 1-0 op aangeven van Ronaldo, maar Murcia had pech dat de lat een remise in de weg stond.

In de eerste helft had Real Madrid de wedstrijd af kunnen maken, maar de Madrileense aanvallers benutten de kansen niet en dus bleef het 1-0. In de tweede helft gooide Murcia, met oud-SC Heerenveen-speler Daniel Jensen in de ploeg, alle schroom van zich af. Het leidde tot diverse mogelijkheden, een onterecht onthouden strafschop, een niet gegeven vrije trap en een vrije trap van Luis García die op de lat uiteenspatte, zorgden ervoor dat Real met bibberende benen de eindstreep haalden.