Bedreigden roeren zich

Bedreigden roeren zich
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op de 2Oste speeldag heeft het gros van bedreigden zijn kans gegrepen. Dat is een eerste vaststelling, een tweede dat leider Rac. Waregem na de vlotte zege bij Eernegem nu 15 punten voorsprong telt op dichtste achtervolger Gent-Zeehaven dat niet verder kwam dan een draw bij Gistel. Dat kwam goed uit voor WS Lauwe dat Zwevegem puntenloos terugstuurde. WS nadert immers tot op vier punten van de Gentse ratten.

Leider Waregem kende geen problemen bij Eernegem want bij rust leidden de bezoekers met vier doelpunten. Naderhand kon slechts Sabbe het eerreddertje lukken.

Rode lantaarn Templeuve kwam tegen Lovendegem verrassend uit de hoek. Dit keer geen defensief dan wel een offensief Templeuve. Met een half dozijn doelpunten kregen de Oost-Vlaamse gasten de volle lading. Verder dan drie tegendoelpunten kwamen ze niet.

Ook E.Aalter greep de kans om het mager puntentotaal aan te dikken. Bij SV Oudenaarde had Feys de bezoekers op voorsprong gezet. Deze stand bleef tot in de laatste 10 minuten op het bord. Toen verdubbelde Feys en scoorde Sucaet een derde keer in betwistbaar buitenspel. Met een vierde Aalterse treffer werd meteen het lot van Oudenaarde bezegeld. Een lot dat eigenlijk al na een halfuur aan een zijden draadje hing na de uitsluiting van Mario Browaeys.

WS Lauwe maakte korte metten met een zwak Zwevegem. In de eerste helft legden Steven Rohaert en Kristof Dupont de basis van een vlotte en ruime zege. In de tweede helft dikten Kevin Verkinderen en Dupont verder aan.

Sint Eloois-Winkel kwam na een evenwichtige partij tegen Zottegem niet verder dan een puntenloos gelijkspel. Blijkbaar waren beide defensies niet uit de scharnieren te krijgen. SC Wielsbeke scoorde tweemaal bij Izegem. De borstelmakers hadden geen pasklaar antwoord voorhanden zodat de bezoekers zich vaster in de middenmoot nestelden.

Het bedreigde Gistel liet tegen Gent-Zeehaven niets aan het toeval over. Al na vijf minuten scoorde de thuisploeg via Marc Notredame en zette meteen Zeehaven onder druk. Nog voor rust kon Samir gelijkstellen. In een meer evenwichtige tweede helft kon geen van beide opponenten nog scoren.

In de zaterdagnocturne wist WIK Eine, een vierde bedreigde, bij Evergem het laken naar zich toe te halen. In een partij waarin Eine startte met windvoordeel ging thuisdoelman Jonas De Wispelaere vrij vroeg in de fout en dat strafte Ovaere kordaat af. Evergem met windnadeel hanteerde de hoge ballen maar kreeg die telkens even snel terug wegens de hevige stormwind. Halfweg de eerste helft maakte Geiregat bovendien gebruik van een dekkingsfout om te verdubbelen. Vijf minuten na de herneming kon Delvo de aansluiting bewerkstelligen. Evergem ging nu voluit het offensief prediken. Een ondermaatse De Storme en De Wispelaere, behoudens enige halve kansen, kregen echter Eine niet op de knieën. Echte doelkansen kon Evergem overigens niet produceren. Wel claimde de thuisploeg minsten één strafschop na fouten op De Wispelaere en Rombout. Ondanks dit alles pakte Eine kostbare punten in het degratatiedebat.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties