KVSK - Charleroi 3 - 1

KVSK -  Charleroi 3 - 1

Een overwinning op karakter

Na het teleurstellende puntenverlies van vorige week tegen Spa, moesten de jongens van Beyens het een en ander rechtzetten tegen Charleroi. Met de afwezigen Noben en Scavone moest de verdediging opnieuw herschikt worden.

Kris Vincken kwam als links back aan de aftrap. Plessers en Duisters kwamen terug uit schorsing. De vierde man werd Harm Luyten die opnieuw een dijk van een wedstrijd speelde.

Na twintig minuten had de wedstrijd al gespeeld moeten zijn. Met een drietal grote mogelijkheden van o.a. Scheelen (onbegrijpelijk naast), Achami (veel te veel tijd) en Waligora (te slordig) leek het dat KVSK weer de deur tegen hun neus zouden krijgen.

Tot United in de zestiende minuut een nieuwe aanval opzette en in vier stations naar voren trok. Luyten (met veel lef spelend) opende de aanval richting Duisters. Deze zette goed voor to bij Waligora die de bal onmiddellijke voor doel bracht en Achami knalde hem tegen de netten. 1-0.

Na deze openingstreffer zakte het niveau van United als een plumpudding in elkaar en stapelde United de fouten op. Hierdoor kreeg Charleroi de mogelijkheid om dichter naar het doel van Peeters op te schuiven. En bij de eerste echte kans die zich voordeed, kwamen de Karolingers op gelijke hoogte. 1-1 door Preseaux na een vluchtschot.

Ook werd Benny Lunenburg nog met rood uitgesloten na een theatrale val van een Karolinger. De lijnrechter had iets gezien en zorgde voor de uitsluiting.

Na de rust zou het dus uiterst moeilijk worden om de puntendeling te kunnen behouden voor de thuispploeg maar niets was minder waar. Charleroi kreeg van de vernieuwde verdediging geen enkele kans en United begon met 10 tegen 11 vlotter te combineren.

Na enkele minuten voelde iedereen dat er maar een ploeg de zege zou verdienen en na een kwartiertje kwam United dan ook terecht opnieuw op voorsprong na een handsbal binnen de zestien. Mirek Waligora zette de penalty feilloos om. 2-1.

En United bleef de betere ploeg ondanks de man minder. De vlotte combinaties bleven zich opstapelen en met een sterke Achami bleef United gevaarlijk. Charleroi kon hier niets tegenover stellen.

Tien minuten voor tijd kon de ingevallen Houben de score nog opdrijven na een gekke situatie waarin hij de bal op doel kon trappen. De bal werd echter door de keeper van de lijn gehaald maar de gevallen Houben kon nog net zijn hoofd tegen het leer zetten waardoor de bal tegen de netten kwam. 3-1.