Malinwa wint vijfde maal op rij

Malinwa wint vijfde maal  op rij

Cappellen - KV Mechelen 0 - 1

KV Mechelen heeft tegen Cappellen zijn vijfde wedstrijd op rij gewonnen. Een doelpunt van Missé Missé volstond om de drie punten mee naar Mechelen te nemen.

KV begon sterk aan de wedstrijd. Al in de eerste minuut trapte Missé Missé een vrije trap tussen de palen. Enkele minuten hierna kregen we een goede vrije trap van Coppens die door Missé Missé werd verlengd naar de tweede paal, maar Steven De Pauw kon net niet bij de bal. KV probeerde rustig op te bouwen, maar speelde te onzuiver om de bal in de ploeg te houden. Er was een goede Stoops nodig om een eerste poging van Schoenmaekers onschadelijk te maken. Na achttien minuten kregen we een klasseflits van Missé Missé. Bal controleren met de borst en hard binnen knallen, net zoals vorige week tegen Maldegem.

Halfweg de tweede helft kopte De Pauw bijna de 0-2 tegen de netten op een vrije schop van Coppens, maar z'n poging ging net naast het doel. Hierna mocht Missé Missé alleen op Ferket afgaan, maar hij kreeg de bal geen tweede keer in het doel. Aan de overkant kon Schoenmaekers een tweede keer alleen op Stoops afgaan, maar het Mechelse sluitstuk hield z'n netten schoon. Tien minuten voor de koffie waren er nog twee mooie kansen voor KV. Steven De Pauw kreeg z'n verre lob niet in het kader, en Peytier zag z'n kopbal op de deklat belanden. Vlak voor het einde van de eerste helft was er nog een goede mogelijkheid voor Coppens, maar hij trapte naast.

In de tweede helft moesten we acht minuten wachten op het eerste doelgevaar. Een schot van Mehmedovic ging nipt naast. Twee minuutjes later werd Missé Missé diep gestuurd, maar hij miste z'n schot compleet. Na een kwartiertje in de tweede helft kwam Cappellen beter in de wedstrijd en gingen de doelkansen mooi op en neer. Voor KV waren er mooie kansen voor Serbest, De Pauw en Peeters. Voor het doel van Stoops waren er echter regelmatig hete standjes.

De druk van Cappellen nam toe en KV kwam er helemaal niet meer uit. Een schot van Blommaerts ging maar net naast en Severeyns kopte van dichtbij naast het doel van Stoops. De laatste kans van de wedstrijd was nog voor KV, maar Longrie miste de reuzekans.