Millwall misschien niet Europees?

Millwall misschien niet Europees?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Millwall heeft goed verdiend aan de FA Cup dit seizoen. De Londense club speelt de finale tegen Manchester United. Voorzitter Theo Paphitis heeft het over een verhoging van de opbrengsten met ongeveer vier miljoen euro.

Volgend seizoen mag Millwall uitkomen in de Uefacup. Paphitis vreest dat een Europese campagne wel eens verlieslatend zou kunnen zijn voor Millwall als ze een slechte loting hebben en er vroeg uitliggen.

Het is overigens nog niet zeker dat Millwall in de Uefacup mag aantreden volgend seizoen. Een nieuwe regel van de Uefa zegt onder andere dat de trainer van een ploeg die Europees wil spelen bepaalde diploma's moet hebben. Manager Dennis Wise zou dus een pro licence-diploma moeten hebben. Aan de andere regels zou Millwall wel kunnen voldoen. Er wordt wel een uitzondering toegestaan aan clubs die niet in de hoogste afdeling uitkomen. Millwall staat momenteel vijfde in de First division, een plaats die recht geeft op de eindronde voor promotie naar de Premier League. Als Millwall promoveert zien ze dus misschien Europees voetbal aan hun neus voorbij gaan.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties