Belangrijke winst voor Milan

AC Milan is opnieuw een stap dichter bij de Scudetto gekomen na 1-2 winst op het veld van Siena. Met nog 4 wedstrijden te gaan, hebben de Rossoneri voorlopig 12 punten voorsprong op Roma, dat wel nog 2 wedstrijden te goed heeft.

De Rossoneri kwamen iets voor het halfuur op voorsprong, toen topschutter Shevchenko doelman Fortin te snel af was. 12 minuten later vertolkte de spits uit Oekraïne opnieuw een hoofdrol. Hij weerde een vrije trap af met de arm. Omdat hij in het strafschopgebied stond, kreeg Siena dus een strafschop. Chiesa kende geen genade en de bordjes stonden opnieuw in evenwicht.

Na de pauze voerde Milan de druk op en dat resulteerde in de winnende treffer op 10 minuten van het einde: Kaka' tekende het doodvonnis voor de moedige thuisploeg met een rake kopbal, nadat Siena net daarvoor Vergassola had verloren met een 2de gele kaart.