Verrassingen in Intertoto-beker

Verrassingen in Intertoto-beker
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gisteren verlieten Westerlo en AA Gent al het Europese Intertoto-toernooi, maar vandaag waren er nog grotere verrassingen te noteren: het Nederlandse NEC, het Duitse Wolfsburg en het Franse OGC Nice zijn eveneens uitgeschakeld.

Nice ging vorige week 1-0 onderuit op het veld van Esbjerg en moest vandaag dus winnen van de Denen. De Fransen faalden echter in hun opdracht, want het werd 1-1. In blessuretijd van de eerste helft scoorde Cedric Varrault de 1-0, maar in de blessuretijd van de tweede helft gaf Jerry Lucena de Fransen een koekje van eigen deeg: hij scoorde de 1-1 en trapte Esbjerg zo richting derde ronde. Nice mag al inpakken.

Ondertussen faalde ook NEC in haar Intertoto-opdracht. De Nederlandse club uit Nijmegem verloor in Ierland met 1-0 van Cork City. De ploeg uit de havenstad speelde een week geleden verdienstelijk gelijk tegen NEC. Kevin Doyle scoorde de enige goal van de wedstrijd, maar die was daarom niet minder verdiend: NEC kon op geen enkel moment een vuist ballen tegen de Ieren en creëerde amper kansen. NEC verlaat zo de Intertoto al na één ronde.

Ook Wolfsburg beleefde geen positieve ervaring in de Intertoto-beker. De ploeg van Erik Gerets ging met 4-1 onderuit in het Zwitserse Thun. Eeder verloor men al met 2-3 in eigen huis.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties