RSCA wint eurominiementornooi

RSC Anderlecht heeft gisteren het eurominiementornooi van Bierbeek gewonnen. Het versloeg Everton in een spannende finale met 1-2.

Anderlecht kwam al heel snel op voorsprong toen Hervé Lutumba net na de aftrap de bal achter de verbijsterde Engelse doelman kon werken. Everton was aangeslagen en daardoor kon Anderlecht blijven komen. Het regende goede voorzetten van Kevin Makila Mutomba en even later kon Hervé Lutumba zijn tweede doelpunt van de namiddag aantekenen. Pas dan begon Everton beter te voetballen en dit resulteerde in enkele goede kansen.

In de tweede helft kantelde de wedstrijd, die door scheidsrechter Johny Ver Eecke in goede banen geleid werd. Everton nam meer en meer de touwtjes in handen en enkele minuten later werd het 1-2 dankzij een doelpunt van Jose Baxter, de topschutter van het tornooi. Even later werd het zelfs nog 2-2, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Anderlecht hield stand, hoewel het bibberen bleef tot het verlossende eindsignaal.

Anderlecht won zo verdiend de finale van het miniementornooi en heeft het tornooi nu al vijf maal gewonnen. Everton, dat met Jose Baxter een echte topspits in huis heeft en die volgens zijn trainers beter is als Wayne Rooney op 12-jarige leeftijd, werd tweede. Het had wel de topschutter, Jose Baxter, en beste speler van het tornooi, Jon Nolan, in het elftal.

Feyenoord Rotterdam werd derde. Het versloeg een sterk Lokeren in de kleine finale.

Zo eindigde de negentiende editie van het tornooi en voor volgend jaar hoopt de organisatie Manchester United naar Bierbeek te kunnen halen.