PSV deklasseert Rode Ster Belgrado

Ralph Ralph Kruizinga

In een bijna uitverkocht Philips Stadion kwalificeerde PSV zich voor het achtste jaar op rij voor de prestigeuze Champions League. Waar Rode Ster Belgrado 2 weken terug nog met 3-2 te sterk was domineerde PSV in eigen huis. PSV verpletterde de Servische bezoekers met 5-0.

Al na 8 minuten was PSV virtueel geplaatst voor de Champions League. De Koreaanse aanvaller Ji-Sung Park werd in het strafschopgebied gevloerd en de Russische scheidsrechter kon niet anders dan de bal op de stip te leggen. Aanvoerder Mark van Bommel tekende vanaf 11 meter overtuigend voor de 1-0.

Na deze treffer hield PSV zijn tegenstander onder druk en na een half uur moest verdediger Milan Bisevac aan de noodrem trekken en hij haalde de doorgebroken DaMarcus Beasley neer. Scheidsrechter Ivanov kon niet anders als hem de rode kaart tonen. Een paar minuten later vond Johann Vogel met een briljante steekpass Ji-Sung Park. De Koreaan was niet egoïstisch en stelde de vrijstaande Beasley in staat de stand nog voor rust op 2-0 te zetten.

Na rust nam PSV geen gas terug en al na 10 minuten in de tweede helft vond Ooijer na een door Zlatan geïnsireerde actie opnieuw de meegesprinte Van Bommel die er beheerst 3-0 van maakte. Amper 3 minuten later deelde PSV nog een mokerslag uit. De voorzet van Lee werd verlengd door Beasley tot bij De Jong, die van dichtbij de Servische doelman Disljenkovic opnieuw versloeg. Jan Vennegoor of Hesselink beloonde opnieuw een sterk optreden met PSV's vijfde doelpunt. Hij kopte bekeken de voorzet van Lee binnen.

Guus Hiddink  was na afloop een tevreden man. "Op een paar slordigheden na hebben we de zaak goed onder controle gehad."  Hij prees met name de Braziliaanse verdediger Alex. "Hij speelt alsof hij 29 is maar we moeten niet vergeten dat hij pas 22 jaar oud is. Iedereen ziet dat hij er nu al staat en dat hij van zeer grote waarde is voor dit nieuwe PSV. " Mark van Bommel liet na de wedstrijd nog steeds niks los over of dit zijn laatste optreden was in het shirt van PSV. Volgens Spaanse media heeft Real Madrid serieuze interesse in de 27 jarige Limburger. Van Bommel verklaarde aan het sportjournaal nog niet te weten of zijn toekomst nu in Madrid, Dortmund of Eindhoven lag.