Diouf haalt zwaar uit naar Liverpool

Nils Vanbellingen
| 0 reacties
Diouf haalt zwaar uit naar Liverpool
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

El-Hadji Diouf heeft in de Engelse pers een verbale aanval gelanceerd op zijn ex-club Liverpool. Zowel de spelersgroep als voormalig trainer-manager Gerard Houllier moeten er aan geloven.

Diouf verkaste na een succesvol WK in 2002 naar Liverpool, maar vond er nooit zijn draai. Dat lag volgens de Senegalees aan een gebrek aan groepsgeest binnen de ploeg: "Er was totaal geen eenheid. Binnen de spelersgroep heerste vijandigheid: de Fransen aan de ene kant, de Engelsen en de Tsjechen aan de andere. Ik ben erg opgelucht dat ik er weg ben", aldus Diouf, die dit seizoen werd uitgeleend aan Bolton.

De 23-jarige Senegalese international haalt ook zwaar uit naar Gerard Houllier, die hem destijds naar Liverpool haalde: "Hij beweerde aanvankelijk dat hij me als aanvaller zou opstellen, maar dat bleek een hoop nonsens. Ik moest steeds opnieuw defensief spelen, en dat is mijn sterkste kant niet. Bovendien schoof hij bij een nederlaag de schuld geregeld in mijn schoenen. Dat hoort toch niet als manager?"

Volgens Diouf is de Fransman niet geschikt voor die functie: "Houllier slaagde er nooit in het respect van de spelers te winnen. Ikzelf kon het nooit met hem vinden. Ik ben iemand die vriendschap en vertrouwen nodig heeft, maar beide waren ver te zoeken bij Liverpool. Ik werd er heel gereserveerd, terwijl ik normaal iemand ben die graag lacht en grapt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties