Conflict tussen Eur. commissie en Bundesliga voorbij

Filip Van der Elst
| 0 reacties
Conflict tussen Eur. commissie en Bundesliga voorbij
Foto: © SC

De ruzie in Duitsland over de verkoop van televisierechten is gestopt, dankzij het ingrijpen van de Europese commissie. Zij bereikten een akkoord met de Bundesliga (en dus ook met de clubs). Het is er uiteindelijk zo op uitgedraaid dat de Bundesliga zijn marketingsmethodes een beetje aanpaste.

,,De Commissie wil het mogelijk maken dat de voordelen van een gezamenlijke verkoop van de rechten behouden blijven maar tegelijk dat de verschillende pakketten door verschillende kopers worden gekocht.' Het komt erop neer dat de clubs zelf hun wedstrijden mogen verkopen en dat ze daarbij dezelfde voordelen als vroeger (toen ze via één centrale marketingsagent verkochten) mogen genieten. Daartegenover staat echter dat ze de wedstrijden niet meer in 1 pakket mogen verkopen, maar dat ze deze moeten verspreiden over verschillende paketten.

,,Wij proberen innovatie aan te moedigen en ervoor te zorgen dat de rechten, die zo belangrijk zijn, beschikbaar zijn voor een maximaal aantal mensen," aldus een woordvoerdster van de commissie.  

Het akkoord met de Bundesliga is het eerste dat onder de nieuwe kartelregels van de Commissie valt. Die gelden sinds 1 mei en erkennen de wettelijkheid van verbintenissen die zowel door een onderneming of een vereniging van ondernemingen worden aangegaan. Voetbalclubs worden daarbij als ondernemingen beschouwd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties