Kopcke beslist over Kahn-Lehmann

Kopcke beslist over Kahn-Lehmann
Foto: © SC

Andreas Köpke is de nieuwe keeperstrainer van de Duitse nationale ploeg. De oud-international is de opvolger van Sepp Maier, die aan de kant werd geschoven nadat hij zijn voorkeur voor Oliver Kahn openlijk had beleden.

Niet iedereen was even gelukkig met de keuze voor Köpke. Zeker vanuit de Bayern-hoek waren de nodige klachten te horen, waarbij manager Uli Hoeness sprak van 'vriendjespolitiek'.

Maar Klinsmann liet zich niet van de wijs brengen. 'We gaan alleen voor kwaliteit. Daarom is het logisch dat we iemand aan boord halen die ik ken, in wie ik vertrouwen heb en van wiens kwaliteiten ik overtuigd ben.' De Duitse bond volgde Klinsmann en legde Köpke, die zich tot het WK in 2006 aan de Duitse ploeg verbond, vast als opvolger van Maier.

Een van de eerste taken voor Köpke is om de strijd tussen Oliver Kahn en Jens Lehmann weer in de juiste proporties te brengen. Mede door de uitlatingen van Maier was de toch al broze verhouding tussen de beide goalies flink verslechterd. Daarbij kan Köpke de ervaringen uit zijn laatste betrekking goed gebruiken. De oud-international werkte de laatste tijd ook als motivatietrainer.



 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties