Benitez gelooft in de jeugd om Cissé te vervangen

Yves Dekoning
| 0 reacties
Benitez gelooft in de jeugd om Cissé te vervangen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bij Liverpool viel Djibrill Cissé het voorbije weekend uit met een gebroken been. De 23-jarige Franse aanvaller zal dit seizoen niet meer in actie komen. Hierdoor moet manager Rafael Benitez het doen met slechts één ervaren spits: Milan Baros. Meteen doken geruchten op omtrent nieuwe aankopen in januari, maar misschien komen die er helemaal niet. Benitez gaf wel aan dat hij de transfermarkt in de gaten houdt, en altijd op zoek is naar goede spelers. Indien een goede aanvaller tegen de juiste prijs kan aangekocht worden, zal hij die kans zeker niet laten liggen. 

Tot januari zullen de youngsters een kans krijgen om zich te bewijzen. Florent Sinama-Pongolle is de eerste die gaat proberen Cissé te vervangen. De 20-jarige vinnige Fransman speelde al 28 keer mee met de Reds, en lijkt klaar om zich in de kijker te spelen. Hij barst van het talent en de motivatie. 

Ook Neil Mellor staat te trappelen om in de eerste ploeg door te breken. Na een ontgoochelende periode bij West Ham is hij terug goed bezig bij de reserven van Liverpool. Volgens Benitez werkt de doelpuntenmachine hard op training. Mellor wordt woensdag 4 november 22 jaar. Het is tijd om te bewijzen dat hij niet alleen bij de reserven kan scoren. 

Benitez bewees eerder al geen schrik te hebben om jongeren een kans te geven. Vooral middenvelder Stephen Warnock mocht al enkele keren aantreden in het eerste elftal. Ook bij Valencia zorgde hij voor een uitstekende doorstroming van de jeugd.

Rafael Benitez heeft er het volste vertrouwen in dat zijn jonge aanvallers niet zullen ontgoochelen. Eventueel kunnen ook Louis Garcia en Harry Kewell in de spits aantreden. Volgens Benitez is vooral Kewell een belangrijke pion in zijn team. Als Liverpool een hoop doelpunten kan scoren de volgende maanden, dan is de kans groot dat er zelfs helemaal geen nieuwe spits bijkomt. Volgend seizoen komt de 20-jarige Anthony Le Tallec terug van het Franse St Etienne. Als de jongeren kunnen doorbreken is een nieuwe aankoop dus helemaal niet nodig.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties