Totale ommekeer in Lecce-Udinese

Maarten Vandenabeele

Lecce en Udinese maakten er vanmiddag een waar spektakelstuk van in de heenwedstrijd van de 1/8e finale van de Coppa Italia. De bezoekers uit Udine trokken aan het langste eind, nadat ze van een 3-0 achterstand waren teruggekomen.

Het duurde 31 minuten voor Udinese besefte dat de wedstrijd was gestart.  Ondertussen stond het al 3-0 voor de thuisploeg: Ledesma op strafschop, Dalla Bona en Bojinov zorgden voor de doelpunten. Toen vonden de bezoekers het welletjes en ze vochten zich terug in de match.  Felipe kopte een voorzet van Di Natale binnen en net voor rust maakte Di Michele met een prachtig schot de achterstand bijna ongedaan.

Na 57 minuten konden de 22 acteurs weer van voor af aan beginnen want Di Natale schoot in de vlucht de 3-3 binnen. Lecce liet zich niet doen en het was alweer de Bulgaar Bojinov die zijn team op sleeptouw nam.  In de 67e minuut benutte hij een assist van Pinardi en schoot met links voorbij Handanovic: 4-3.

Enkele minuten daarna kreeg Paci een tweede gele kaart en die uitsluiting was het begin van het einde voor Lecce. Di Michele bracht Udinese weer langszij en 2 minuten voor het einde van de officiële speeltijd was het helemaal over voor de thuisploeg toen Di Natale de 4-5 scoorde.

Toch kreeg Lecce nog een uitstekende kans op een gelijkspel en een iets gunstigere uitgangspositie voor de return. In de blessuretijd pakte doelman Handanovic de doorgebroken Vucinic: tweede gele en dus rode kaart voor de doelman en strafschop voor Lecce.  Udinese had al zijn 3 wissels opgebruikt, dus moest veldspeler Di Michele in het doel.  Hij deed dat met verve want hij pakte de starfschop van Vucinic: het bleef zo 4-5.