Real verplettert Levante

Nils Vanbellingen

Real Madrid heeft vanavond in eigen stadion met duidelijke 5-0-cijfers gewonnen van Levante. Een welkome overwinning voor de Madrilenen, die nochtans een stuk minder overtuigend voetbalden dan de uitslag doet vermoeden. Het mocht vooral Levante bedanken voor de psychologische opsteker: de neo-eersteklasser kon nooit zijn reputatie als revelatie waarmaken.

De doelpunten waren wel stuk voor stuk pareltjes. Net voor de rust zonderde Beckham met een knabbe lob Ronaldo af voor doel: de Braziliaan twijfelde niet. Kort na de rust besliste Real de partij: eerst Figo met een fantastisch schot, en een minuut later Ronaldo, die op een splijtende pass van Figo de buitenspelval ontwijkte, zorgden met nog 40 minuten te gaan voor een veilige 3-0. Vijf minuten later toonde een sterk spelende Beckham dat ook hij vanop afstand raak kon schieten. Vijf minuten voor tijd zette Owen op aangeven van Beckham de forfaitcijfers op het bord.

In de laatste wedstrijd van de dertiende speeldag won Valencia met 2-0 van Mallorca. Moretti in de eerste en Baraja in de tweede helft zorgden voor de doelpunten. Hierdoo lijkt de Spaanse kampioen zich langzaam maar zeker uit de crisis te werken. In tegenstelling tot Mallorca, dat de rode lantaarn krijgt toegeschoven.