Het Europees rapport: SK Beveren

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Het Europees rapport: SK Beveren
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In een minireeks getiteld "Het Europees Rapport" beoordeelt Voetbalkrant de Belgische clubs in Europa. Er wordt rekening gehouden met de prestaties, de tegenstanders en de verwachtingen.

De tweede in de rij die we onder de loep nemen is SK Beveren. Algemeen kunnen we stellen dat de Waaslanders hun plicht ten opzichte van het Belgische voetbal meer dan voldoende hebben volbracht. Het was al een klein mirakel dat het kleine Anderlecht tot in de poulefases van de Uefacup kon geraken. De Ivoriaantjes hebben alvast een niet te onderschatten aandeel in het UEFA-ranking van België, waarvoor dank!

Het was nu niet meteen de moeilijkste opdracht om in de voorrondes FC Vaduz uit te schakelen maar daar al bleek het dat het moeilijk zou worden om wedstrijden uit te spelen met elf man. De volgende dubbele confrontatie met als inzet de groepsronde was tegen Levski Sofia. Een geluk bij een ongeluk want het kon evengoed toen al SC Heerenveen of VfB Stuttgart geweest zijn (beide ploegen zaten in de pot van geplaatsten waar Beveren kon tegen uitkomen) maar ook Athletic Bilbao of Udinese Calcio waren een mogelijkheid. En zowaar haalde Beveren een fantastisch resultaat in Bulgarije om het thuis met wat geluk af te maken.

Maar toen kwamen de poules: VfB Stuttgart, Benfica Lissabon, SC Heerenveen en Dinamo Zagreb. En als of dat nog niet genoeg was moest Beveren telkens op bezoek bij de rechtstreekse concurrenten. Het werden tegen Stuttgart, Zagreb en Benfica zware nederlagen waaruit ook mag blijken dat je met techniek alleen even ver komt als met kracht en fysiek alleen: nergens. Bovendien lijkt het er op dat Jean-Marc Guillou in zijn lessenpakket voor de Ivoriaantjes een vak vergeten is: tactische discipline. Enkel tegen een mak Heerenveen konden de Waaslanders de schijn hoog houden.

Al bij al verdient Beveren een pluim voor wat het realiseerde maar de zware patatten die het om de oren kreeg in de poulefase hebben de punten drastisch omlaag gehaald. 

Score: 6,5/10


Lees ook de andere delen van het Europees Rapport
Het Europees rapport: UEFA-ranking =>
Het Europees rapport: RSC Anderlecht =>
Het Europees rapport: Club Brugge =>
Het Europees rapport: SK Beveren  =>
Het Europees rapport: Standard Luik =>
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties