Montpellier zorgt voor sensatie

Montpellier heeft voor sensatie gezorgd in de achtste finales van de Coupe de la Ligue. De club uit de Franse Ligue 2 versloeg favoriet PSG met 1-0.

Cissé kreeg in de 67ste minuut een rode kaart en liet zo zijn ploegmakkers uit Parijs in de steek. Vijf minuten voor tijd stopte Pichot een bal van Mansaré met de hand in het strafschopgebied. Scheidsrechter Viléo legde de bal terecht op de stip en het was Mansaré zelf die het jonge elftal de overwinning bezorgde.

Monaco won ook met het kleinste verschil. Adebayor redde de Monegasken met een doelpunt in de 83ste minuut tegen Guingamp, het team van Moumouni Dagano, die de hele wedstrijd speelde.

Ook in Lens-Bastia viel het beslissende doelpunt in de 83ste minuut. John Utaka scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd.

Ook in Le Havre-Saint-Etienne werd de logica gerespecteerd en wonnen les Verts met 0-1. Een doelpunt net voor het uur van Hellebuyck was genoeg voor de overwinning.

Clermont Foot won het duel tussen de twee tweedeklassers van Dijon met 4-0. De doelpunten kwamen van de voeten van Poyet (7de en 25ste minuut) en Samson (53ste en 82ste).

Strasbourg-Lille eindigde op strafschoppen. Daarin verloor Lille met 4-2. De wedstrijd zelf was geëindigd op een 1-1 gelijkspel. De doelpunten werden gemaakt door Makoun (48ste minuut) en Farnerud een kwartier voor tijd.

Woensdagavond is er nog Sochaux-Caen en Auxerre-Nantes.